Karaman'da 70 bin kişi aşı olmadı

TAKİP ET

*Karaman'da 190 Bin Aşı yapılma hedefinde bugüne kadar 119 bin kişi Aşı oldu. *Karaman Aşılama Ortalamasında %62'lik Oran ile Türkiye Ortalamasının Altında Turuncu Kategoride yer alıyor.

Korona Virüs Salgını ile başlatılan ve Virüsün önlenmesinde en etkili yol olan Aşılamada Karaman’da Sağlık İl Müdürlüğü tarafından özverili çalışmalara rağmen aşılamada istenen seviyelere henüz gelemedik.

Konu ile ilgili yaptığımız araştırmada; Karaman’da Aşılamada hedef Nüfusun 190 Bin kişi olarak belirlendiği ancak bugüne kadar 119 Bin kişinin aşılandığı (1. Doz) 70 Bin kişinin Aşı olmadığı belirlendi.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Tüm Sağlık birimlerinin yanı sıra değişik merkezlere kurulan Aşı Standlarının yanı sıra Gezici Aşı ekipleri ile de kırsal alanda aşılama çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülürken, Aşılamada 119 Bin kişilik Aşılama ile Türkiye genelinde %62’lik bir orana ulaştık ve bu oran ile Aşı Haritasında Turuncu Kategoride yer aldık.

Toplum bağışıklığının kazanılarak vaka artışlarının önüne geçilebilmesi için vatandaşların tüm olumsuz algıların dışında Bilimsel açıklamalar ışığında aşılarını biran önce yaptırmaları ve Virüsün yaşantımızdan çıkartılmasına katkıda bulunmaları gerekiyor.

İşte bu noktada tüm Karaman Halkına Aşılarını mutlaka yaptırarak verilen çabalara katkı sunmaya ve virüsün etkisiz hale getirilmesinde gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.

Son günlerde özellikle Kurban Bayramı sonrası Ülke genelinde yaşanan vaka artışları sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitter hesabından  yaptığı açıklamada; “Vaka sayılarındaki artış hızı salgını kontrol altında tutmayı güçleştiriyor. Aşı ile bağışıklık kazanmadan tedbirlerden taviz vermenin telafisi acı tecrübelere sebep olabilir. Tedbirlere uyun, aşınızı olun.” dedi.


karaman karaman haber aşı koronavirüs