Karaman'da 7 yeni ambulans hizmete girdi

TAKİP ET

7 yeni ambulans, düzenlenen törenle Acil Sağlık İstasyonlarına dağıtıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından Karaman'a tahsis edilen 7 yeni ambulans, düzenlenen törenle Acil Sağlık İstasyonlarına dağıtıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, daire müdürleri ile sağlık çalışanları katıldı.

"2002 YILINDA 2 AMBULANS VARKEN ŞİMDİ 41 AMBULANS VAR"

Karaman Valisi Fahri Meral, yaptığı konuşmada, 112 Acil Yardım İstasyonunu olarak Karaman’da 16 adet istasyonumuz bulunmaktadır. 4 ambulans Ermenek ilçesine, 3 ambulans ise merkezdeki istasyonlarda görev yapacak. 2002 yılında Karaman’da 2 ambulans hizmet verirken bugün 41 ambulansa ulaştık. Acil vakalarda ulaşım hızımızı mümkün olduğu kadar düşürmeye çalışıyoruz. Kentselde şehir içinde bu ulaşım süremiz 4 buçuk dakikadır. Kırsal alanda ise 16 dakikada ambulanslarımız acil vakalara müdahale edilebiliyor. Bu ilimiz açısından büyük bir başarı. 

"YAŞAM İÇİN HER SANİYE ÇOK ÖNEMLİ"

Meral, konuşmasının devamında şunları aktardı:

“112 acil çağrı merkezimize özellikle asılsız çağrılar konusunda tabi vatandaşlarımızdan bu çağrıları yapmaması konusunda onlardan yardım bekliyoruz. İnsan hayatı çok değerli. Acil vakalar çok önemli. Her saniyenin bizim için önemi var. Asılsız çağrılar konusunda ilimizi değerlendirdiğimizde ortalama yüzde 39’a yakın bir asılsız çağrı yapılmaktadır. Ambulanslarımıza gerek trafikte gerekse yayaların mutlaka yaşama yol ver anlayışı içerisinde hareket etmeleri ve ambulanslara öncelik tanımaları gerekiyor. Yaşam için her saniye çok önemli. Vatandaşlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz.”

Daha sonra ambulanslar görevliler tarafından hizmet yerlerine götürüldü.