KARAMAN'DA 48 BİN 395 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

TAKİP ET

Karaman’da ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim ve öğrenim gören toplam 48 bin 395 öğrenci bir yıllık emeklerinin yansıması karnelerini aldı.

Son ders zilinin çalmasıyla birlikte İstiklal Marşının okunmasıyla yaz tatili sevincini yaşayan ve ilköğretim ile ortaöğretimin son sınıflarını tamamlayan öğrenciler arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Karnelerini alan öğrenciler, 3 aylık yaz tatili dönemine girerken, 3 bin 557 öğretmenin yaz tatili ise 9 Haziran Cumartesi günü başlayıp 2 hafta sürecek “Yıl Sonu Değerlendirme Semineri”nden sonra başlayacak.

Karnesinde kötü not bulunan öğrencilere ve ailelerine çağrıda bulunan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu okulların kapanmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Kuntoğlu, “2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılını tamamlıyoruz. 48 bin 395 karne sevinci yaşayacak öğrencimizin, mutluluğunu ve bu mutluluğa ortak olacak ailelerimizin heyecanını canı gönülden paylaşıyoruz.

Karnelerde yer alan sonucun her ne şekilde olursa olsun, bizim evlatlarımıza ve bize ait olduğunu hatırlatmak isterim. Karnelerden yola çıkarak çocuklarımızın hayata dair başarılarını değerlendirmek, bizleri yanlış sonuçlara götürür” dedi.