Karaman'da 47 bin öğrenci ders başı yaptı

TAKİP ET

Karaman'da 329 okulda toplam 47 bin 998 öğrenci ders başı yaptı

*Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Hacı Ali Okur ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nurettin Doğan, öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak oldu.
Karaman'da 329 okulda toplam 47 bin 998 öğrenci ders başı yaptı.
2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde MEB Ortaöğretim İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Hacı Ali Okur ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nurettin Doğan ve il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, Gazi Mustafa Kemal İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Öğrenci sabah erken saatlerden itibaren okullara akın ederken, ilköğretime yeni başlayan öğrencilerin bazıları da annelerinden ayrılmakta güçlük çekti.

Karaman'da sabah erken saatlerden itibaren anne ve babaları ile birlikte okullara akın eden öğrenciler bir yandan okullu olmanın sevincini yaşarken, bir yandan da ailelerinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı.

Karamanlı hemşerimiz MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Hacı Ali Okur da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nu ziyaret ederek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Okur, yaptığı konuşmada, “Bakanlık olarak 2023 vizyon belgemizde de yer verdiğimiz üzere bundan sonraki süreçte eğitim öğretim faaliyetlerimizde ki temel amaçlarımızdan bir tanesi olan çocuklarımızı yaşayacakları çağın becerileriyle donatmak yanında ekonominin nesnesi olmadan ekonomi dünyasının becerilerine sahip dünyaya uyum sağlarken değerlerinden kopmayan akademik beceriler yanında sanatsal ve sportif açıdan da başarılı olmaya önem veren bireyler yetiştirmektir.

Bu yıl uygulamaya konulacak olan tasarım beceri atölyeleri, müze ve okul dışı öğrenme imkanları okul profili değerlendirme, mesleki ve teknik eğitimde sektörle işbirliği çalışmaları ile ciddi bir yol alacağımızı düşünmekteyiz.

Okul, derslik ve personel yönüyle hiç bir sorunu olmayan karamanımızın belirttiğim çalışmalarda üst düzeyde başarı sağlayacağına ve yapacağı örnek çalışmalarla rol model il olacağına olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri tekrar saygı ve hürmetle selamlıyor başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum” dedi. 

Daha sonra sınıfları gezen Okur ve beraberindekiler öğrencilere okuma kitabı hediye etti.