Karaman'da 4 bin 100 sağlık çalışanı aşılanacak

TAKİP ET

Aşılama çalışmaları devam ediyor

Karaman Sağlık Müdürü Adnan Kurşun ve sağlık yöneticileri Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk doz aşıyı oldu.

Kurşun beraberindeki Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ahmet Yılmaz ve İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Musa Şahin hastane içerisinde kurulan aşı polikliniğine gelerek aşı oldular. 

Kurşun,  gazetecilere yaptığı açıklamada, “Pandemi sürecinin tüm dünyayı etkisine aldığı gibi ülkede de etkilerini gösterdi. Bu etkilerle hep birlikte savaştık. Hem sağlık çalışanlarımız hem de halkımız olarak birçok faaliyetlerde bulunduk. Sağlık Bakanımızın da dediği gibi tünelin ucu göründü. Karaman’a Ankara Aşı Merkezinden aşı sevkiyatını yaptık. İlimizde bulunan yaklaşık 4 bin 100 sağlık çalışanlarımıza hepsine birinci basamak aşılama kapsamına aldık. Bunun devamı tabi ki gelecek. Sırayla cezaevlerinde, huzurevlerinde kalan vatandaşlarımız ve buralarda çalışan sağlık personelimizde aşılanacaklar. Daha sonra bu çember genişletilecek. Ardından 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız, asker, polis, jandarma gibi risk altında olduğu düşünülen vatandaşlarımız da aşılama kapsamı altına alınacak” dedi. 

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ahmet Yılmaz da “sabah saatlerinden itibaren sağlık çalışanlarına aşılama faaliyetini başladık. Bakanlığımızın talimatı gereği 20 adet aşı odası hastanemizde oluşturduk. Ayrı bir girişten normal hasta ile karışmayacak şekilde düzenleme yapıldı. Girişte HES kodu uygulaması ile başlayan sonra aşı uygulaması üzerinden direk bizim sağlık personelimizin vatandaşımızın TC kimlik numarasını alarak aşıyı eşleştirecek. Daha sonra sağlık personelimiz aşılama faaliyetini gerçekleştirecek. Aşılama sonrası ile vatandaşlarımızı bir süre hastanemizde bekleteceğiz. Uygun önerileri aldıktan sonra vatandaşımızı hastanemizden uğurlayacağız. Aşı odalarının saat 09.00-17.00 ve 17.00-00.00 olmak üzere iki vardiyada hizmet verecek” diye konuştu. 








karaman aşı koronavirüs aşılama