KARAMAN'DA 23 NİSAN ÇOŞKUYLA KUTLANDI

TAKİP ET

Karaman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk tören Cumhuriyet Parkı’nda düzenlendi. Karaman Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Atatürk büstüne öğrencilerle birlikte çelenk koydu. Törenler Yunus Emre Spor Salonu'nda devam etti.

Törene Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende, sayı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. 

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, meclisin, bağımsızlığa gidilen yolda kurtuluş mücadelesinin kalbi olduğunu ve bu sebeple Gazi Meclis unvanını aldığını belirterek, 97 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde nasıl ki milletin işgalden ve işgalcilerin kuşatmasından kurtaracak irade oluşmuşsa, bugün de 15 Temmuz’da yaşanan girişime karşı milli irade yine istiklaline sahip çıktığını ve milletçe yeni bir destana imza attığını aktardı. 

Kuntoğlu, “Sevgili çocuklar, milletimizi ve devletimizi çok daha iyi yerlere taşımak için sizlerin milli değerlerimizle yetişerek çok çalışarak gayret göstereceğinize inancım tamdır. Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını, tüm kahraman şehit ve gazilerimizi minnetle ve hürmetle yâd ediyorum” dedi. 

Daha sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler sahnelendi. Öğrencilerin sergilemiş olduğu gösteriler vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. 

Şiirlerin okunmasının ardından bayram dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Tapsız tarafından verildi.