Karaman'da 19 Eylül Gaziler Günü Törenle kutlandı

TAKİP ET

Karaman'da 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. 

Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen törende Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şube Başkanı Behiç Baş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

19 Eylül Gaziler Gününün, Türk kahramanlığının En Büyük Gazisi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı gün olduğunu belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şube Başkanı Behiç Baş konuşmasında; "19 Eylül Gaziler Günü, bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül, Kurtuluş Savaşı'nda Kore’de, Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Ülkemizde şehidi gazisi olmayan aile yok gibidir. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi, "Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi “deyişinde saklıdır.

Asil Türk milletinin bağrından çıkan, şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi yarında vatanımızın hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakâr ve kahraman gazilerimizin Şeref ve Kahramanlık Günüdür. Kahraman gaziler," Gaziler Gününüz" kutlu olsun. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, En Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyoruz" dedi.