Karaman'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

TAKİP ET

Karaman'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında Taş Binada 15 Temmuz temalı resim sergisinin açılışı yapıldı.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında devam eden etkinliklerde, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kur’anı-Kerim tilaveti okundu. 

Daha sonra gönüllü koşucular tarafından 'Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır'  Bayrak Koşusu yapıldı.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, yaptığı konuşmada, FETÖ denilen örgütün son yıllarda kurulmuş bir örgüt olmadığını, 12 Eylül 1980’den sonra her iktidarla işbirliği içinde gemisini yürüttüğü ve devlet içinde kadrolaştığını aktararak, bu örgütün devlet içinde yapılanmasını tamamladıktan sonra kendilerinden olmayan asker sivil bürokratlara, politikacılara yönelik olarak kumpaslar düzenleyerek bunların yerine kendi elemanlarını yerleştirme planını uygulamaya geçirdiğini ifade etti.

Işık, "17-25 Aralık 2013 tarihinde hükümete karşı operasyon yoklamasına girişmiş bunda başarılı olamamıştır. Yıl 2016 ya geldiğinde devlet içinde güç kaybetmeye başladıklarını sıranın kendilerine geldiğini anladıklarında ise darbe girişimine kalkmışlardır. Fakat bunu yaparlarken bir şeyi göz ardı etmişlerdir. Türk halkının demokrasiye olan bağlılığını. Bunu hesaba katmamaları kendilerine çok pahalıya mal olmuştur. Örgütün gerçek yüzü halk tarafından görülmüş, bir daha itibar edilmeyecek şekilde tarihin tozlu sayfalarına süpürülüp atılmışlardır" dedi.