Karaman, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Gündemindeydi

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında KOBİ'lerin sorunları ve sorunların çözümü konusunda konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver'in kendisine ilettiği anekdotta, "Karaman'dan 60 ülkeye ihracat yapan konusunda dünya üçüncüsü olan bir firmanın yetkilisi bakanlıktan gelmişlerdi. Bana bir şey isteyin yapalım dediler. Bende isterim ama yapamazsanız sonra bana bozulursunuz dedim. İste yapalım dediler bende peki komşularımızla barışın kavga etmeyin küsmeyin dedim. Bakanlık yetkilileri de o bizi aşar, o konuda yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Bende ben size demedim mi birşey isterim yapamazsınız diye. Siz önce bizleri komşularımızla barıştırın ben başka bir şey istemiyorum demiş" diyerek bu kısa notu da kamuoyuyla paylaşmış oldu.

CHP Milletvekili İsmail Atakan Ünver'de bu konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün grup toplantımızda KOBİ'lerin sorunları ve sorunlarının çözümü konusunda konuşan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'daki KOBİ ziyaretlerimiz sırasında bir girişimcimizin tarafımıza aktardığı, benim de Sayın Genel Başkanımıza sunduğum raporla ilettiğim anekdotu kamuoyuyla paylaştı.  İktidarın yanlış dış politikası nedeniyle komşularımızla barışık olmamamızın ekonomimiz ve komşularımızla olan ticaretimiz açısından yarattığı sakıncaya işaret eden anekdot, dış politikanın ekonomi üzerindeki etkisini göstermesi bakımından çarpıcıydı. Sayın Genel Başkanımıza, sunduğum rapora ve Karamanımıza gösterdiği duyarlılık için memleketim adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ise, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları ile kobilerimizin sorunlarının tespiti için geçtiğimiz günlerde İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker ve Karaman Milletvekilimiz İsmail Atakan Ünver ile birlikte Karaman örgütleri olarak çalışmamızı tamamlayarak raporumuzu Genel Başkanımıza sunmuştuk. Bugün partimizin grup toplantısında Genel Başkanımız Karaman’da bulunan bir kobimizin yapmış olduğu değerlendirmesini parti grubumuz ve kamuoyu ile paylaştı. Ardından çözüm önerilerimizi sıraladı. Ana muhalefet partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri ile milletimizin hizmetindedir. Karaman il örgütü olarak bizlerde Karamanlı hemşerilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.