KARAMAN CHP GENÇLİK KOLLARI ŞHT. HAKAN YILMAZ İHO İÇİN HAREKETE GEÇTİ

TAKİP ET

Karaman CHP Gençlik Kollar İl Başkanı İlyas Karabaş ve Karaman CHP Gençlik Kolları Merkez İlçe Başkanı Halil Ertap, Şehit Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulunda yaptıkları inceleme sonucu okulda tespit edilen eksikliklere yönelik basın açıklaması yaptı.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada ilk olarak okulun tarihçesi hakkında bilgi veren Karabaş, “1974 yılında yapılan, eski ve fiziki olarak yetersiz kalması sebebi ile 2010 yılında yıkılarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında yerine yapılan daha kapsamlı bir bina ile geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız için eğitim ve bilim yuvası olarak faaliyet gösteren Şehit İsmail Erez İmam Hatip Ortaokulu olarak faaliyete başlayan,

8 Mart 2016 tarihinde terör örgütü PKK ile girmiş olduğu çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz’ın isminin yaşatıldığı, ülkemizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimini sürdürdüğü Şehit Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulunda tespit ettiğimiz eksiklik bizleri derinden yaralamıştır” dedi.

Daha sonra okulda tespit edilen eksiklikleri açıklayan Karabaş şöyle konuştu: “Bazı vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün 6 yıldır yapılmamış olmasının üzüntüsünü bizlerle paylaşmasıyla birlikte gençlik kolları olarak harekete geçtik. Yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda kaidenin yapıldığını ancak büstün tamamlanmadığını, Atatürk Köşesi'nin bulunmadığını gördük. İl Başkan Yardımcımız Sayın Av. Ali Emrah Uğur ile bir araya gelerek Atatürk büstünün ve köşesinin okullarda bulunmasının zorunlu olup olmadığı konusunda bilgi aldık.

Av. Ali Emrah Uğur’un verdiği bilgiye göre;

Okul Atatürk bütünün mecburiyeti, milli eğitim Bakanlığı yaygın eğitim kurumları yönetmeliğinin 14. Maddesine göre

MADDE 14 – (1) Türk bayrağının bulundurulması, temizliği, korunması ve kullanılmasında 22/09/1983 tarihli ve 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu bahçelerinde hükümlerine uyulur.

(2) Kurumlarda, yönetimin bulunduğu binanın girişinde kolayca görülebilecek en uygun yerde Atatürk Köşesi oluşturulur.

Konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirerek gereğinin yapılmasını, eksikliğin bir an evvel giderilmesini talep edebileceğimizi söyledi.

Bunun üzerine İl Gençlik Kolları olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılı dilekçe ile başvurarak eksikliğinin giderilmesini talep etmek ve durumun kamuoyu ile paylaşılması ve okul idaresini kınamak adına basın açıklaması yapma kararı aldık.”

MERKEZ İLÇE BAŞKANI HALİL ERTAP’IN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Karaman Merkez İlçe Başkanı Halil Ertap bahsi geçen okuldaki eksikliklere ilişkin yaptığı açıklamada şunları dedi:

“Öncelikle 2016 yılında terör örgütü PKK ile girmiş olduğu çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi  Hakan Yılmaz'ı ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Şanlı şehidimizin isminin yaşatıldığı ülkemizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimini sürdürdüğü ülkemizin en önemli devlet kurumu olan eğitim yuvasında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu iradesine ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılan bu davranışın bizlere büyük bir üzüntü verdiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizde son zamanlarda kurucu iradeye ve Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılan hakaretlerin yaygın olduğu, devletin zirvelerinden başlayan kurucu iradeye saygının yitirildiği bir dönemde böyle bir eksikliği asla kabul edemeyiz ve yıllardır eksikliğin giderilmemesinin art niyet beslemediğini düşünemeyiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eksikliği fark edememesini normal karşılayamayız. Bina yapılışından bu yana hiçbir denetim yapılmadığını veya yapılan denetimlerin ne denli eksik olduğunu da anlamış oluruz.

 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrımızdır; derhal bu eksikliğin giderilmesi ve sorumlularının hesaba çekilmesi için harekete geçilmesini istiyoruz. Bahsi geçen okulun müdürü ve sözde idarecilerini kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz. ‘’Devrimlerin ve Cumhuriyet'in sahibi ve bekçileri’’  Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütü olarak olayın yakından takibini yapacağımızı ve eksikliğin giderilmemesi halinde demokratik tüm eylem haklarını kullanarak çözüme kavuşturulması için mücadele vermekten asla vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”