Karaman Belediyespor'u 3. lige çıkarmadılar

TAKİP ET

TFF Karaman Belediyespor'un 3. lige çıkmasını reddetti

Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) almış olduğu kararın ardından yapılan itirazın reddedilmesi sonucu Karaman Belediyespor, 3. lige çıkamayarak tekrar Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) kaldı.

TFF ilk olarak liglerde şampiyonluk yarışındaki takımların 3. lige çıkaracağını duyurmuştu. BAL 7. grupta 3. sırada bulunan Karaman Belediyespor da 3. lige çıkmak için kararın açıklanmasını bekliyordu. 

TFF, 08.07.2020 tarihli almış olduğu karar doğrultusunda BAL'da mücadele eden ve lider konumda bulunan 11 gruptaki 11 takımın 3. lige çıkacağını açıkladı. 

Alınan bu kararın ardından Karaman Belediyespor yönetimi karara itiraz ederek, Ankara'ya çıkartma yaptı ve TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Başkan Vekili Ali Düşmez’le görüşmüştü.

Daha sonra 9 BAL Kulübü (içerisinde Karaman Belediyespor da var) TFF kararı için tahkime müracaat yaptı. TFF yaptığı değerlendirmenin ardından yeni bir karar vermeyerek eski kararın geçerli olduğunu açıkladı.

Yapılan bir diğer toplantıda TFF Başkanı Nihat Özdemir içerisinde Karaman Belediyespor'un da bulunduğu 9 kulübün 3. lige alınması dosyasına red verdiği öğrenildi.

Yapılan tüm bu çalışmaların ardından Karaman Belediyespor 3. lige alınmayarak, 2020-2021 sezonunda tekrar BAL'da mücadele edecek. BAL 7. gruptaki Kestel Spor ise şampiyonluğunu ilan edip, 3. lige çıktı.

Kestel Spor, düzenlediği törenle şampiyonluğunu kutlayarak kupa kaldırdı.