Karaman Belediyesi Metruk Binaları Yıkıyor

TAKİP ET

Karaman Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanında, sosyal riskler yaratan ve kent estetiğini bozan terk edilmiş yapıların yıkım çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak, bina sahiplerinin onayı ve Belediye Encümeni kararı sonrası, Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerinde bulunan metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.

İlk olarak sokağın güvenliği sağlayan ekipler, daha sonra iş makineleri aracılığıyla, bakımsızlık nedeniyle harabeye dönüşen tek katlı yapının yıkımını yaptı. Ekipler, yıkımdan sonra ortaya çıkan tonlarca molozu ve inşaat atığını da yine belediyeye ait kamyonlara yükleyerek mahalleden çıkardı.

Fen işleri ekiplerinin yıkım çalışmasını izleyen mahalle sakinleri, harabeye dönüşen metruk binanın, özellikle çocukları için büyük tehlikeler yarattığını, kimi zaman da madde bağımlılarının veya tanımadıkları kişilerin söz konusu binayı kullandığını ifade ederek, terk edilmiş yapının yıkılması nedeniyle belediyeye teşekkür etti.