KARAMAN BELEDİYE MECLİSİ...

TAKİP ET

Belediye Meclisinde alınan kararla, İmar Planında belirlenen alanlarda yüksek katlı yapılaşma yapılamayacak.

KARAMAN BELEDİYE MECLİSİ’NDEN İMARDA ÖNEMLİ KARAR !
ARTIK MERKEZDE DİKEY YAPILANMA YAPILAMAYACAK

Karaman Belediye Meclisinin Ocak 2017’deki toplantısında alınan bir karar, Karaman’daki çarpık yapılaşmanın önüne geçiyor.
    Pek çok kişinin eleştirilerine yol açan 1500 m2 alanda yüksek katlı (dikey) yapılaşmaya izin veren ve birçok yerde yapılan, şehrin ve bazı yerlerdeki tarihi dokuya zarar veren ve şehirde görüntü kirliliğine yol açan düzenleme, Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısında alınan karar ve bu kararla belirlenen alan içerisinde dikey yapılaşmanın önüne geçilmiş oldu.
    Artık dikey yapılanma, şehrin yeni imar alanlarında (dış alanlarda) yapılacak ve şehir merkezinde her ne olursa olsun yüksek katlı yapılanma yapılmayacak.
    İşte konu ile ilgili Karaman Belediye Meclisinde alınan karar;
    
KARAR-28 Belediye Meclisinin 02/03/2015 Tarih ve 136 Sayılı Kararı ile komisyonumuza havale edilen; Revizyon ve İlave İmar Plan Notlarının II. Yapılaşma Hükümlerinin 11. Maddesinde bahsedilen konularda mağduriyet yaşanmaması için plan notlarında yeniden düzenleme yapılması konusu; Meclisce yapılan detaylı incelemeler neticesinde; 1/1000 Ölçekli Karaman Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı Plan Notlarının tamamını kapsayacak şekilde ve ilgili yönetmeliklerin değiştirilen maddeleri de göz önünde bulundurularak; Şehri daha yaşanılabilir kılmak ve Şehrin siluetini bozacak uygulamalardan kaçınmak amacıyla söz konusu plan notlarında aşağıda belirtildiği şekilde değişiklik yapılmıştır. • II Yapılaşma Hükümlerinin; 11. SAĞLIKLI BİR KENTSEL MEKÂN YARATABİLMEK İÇİN KÜÇÜK PARSELLERİN BİRLEŞMESİNİ TEŞVİK ETMEK AMACIYLA, KONUT , TİCARET VE SOSYAL VE KÜLTÜREL TESİS ALANLARINDA; * PARSEL BÜYÜKLÜĞÜNÜN TEK BAŞINA VEYA BİRLEŞTİRİLEREK 1500 M2 YE ULAŞMASI DURUMUNDA, BİRLEŞMEDEN ÖNCEKİ PARSELLERE AİT EMSAL ORANINA BU ALANLARIN TOPLAMI ÜZERİNDEN % 5 ORANINDA ARTIRILARAK, AYRIK DÜZENDE UYGULAMA YAPILIR. * PARSEL BÜYÜKLÜĞÜNÜN TEK BAŞINA VEYA BİRLEŞTİRİLEREK 3000 M2 YE ULAŞMASI DURUMUNDA BİRLEŞMEDEN ÖNCEKİ PARSELLERE AİT EMSAL ORANINA BU ALANLARIN TOPLAMI ÜZERİNDEN % 10 ORANINDA ARTIRILARAK, AYRIK DÜZENDE UYGULAMA YAPILIR. K A R A M A N BELEDİYE MECLİS KARARLARI 24 * PARSEL BÜYÜKLÜĞÜNÜN TEK BAŞINA VEYA BİRLEŞTİRİLEREK 5000 M2 YE ULAŞMASI DURUMUNDA BİRLEŞMEDEN ÖNCEKİ PARSELLERE AİT EMSAL ORANINA BU ALANLARIN TOPLAMI ÜZERİNDEN % 15 ORANINDA ARTIRILARAK, AYRIK DÜZENDE UYGULAMA YAPILIR. * PARSEL BÜYÜKLÜĞÜNÜN TEK BAŞINA VEYA BİRLEŞTİRİLEREK 10000 M2 YE ULAŞMASI DURUMUNDA BİRLEŞMEDEN ÖNCEKİ PARSELLERE AİT EMSAL ORANINA BU ALANLARIN TOPLAMI ÜZERİNDEN % 20 ORANINDA ARTIRILARAK, AYRIK DÜZENDE UYGULAMA YAPILIR. * PARSELLERİN TEK BAŞINA VEYA BİRLEŞTİRİLEREK ADA BÜTÜNÜNDE VE EN AZ 1500 M2’YE ULAŞMASI DURUMUNDA,BİRLEŞMEDEN ÖNCEKİ PARSELLERE AİT EMSAL ORANINA BU ALANLARIN TOPLAMI ÜZERİNDEN % 20 ORANINDA ARTIRILARAK, AYRIK DÜZENDE UYGULAMA YAPILIR Maddesine ‘İMAR PLANINDA SINIRLARI BELİRTİLEN ALANLAR DIŞINDA KALAN’ ibaresi eklenerek aşağıda gösterildiği şekilde değiştirilmesine;