Karaman Barosunun Seçimleri Yapıldı. Yılmaz: "Tek hedefim para kazanmak olsaydı fabrika, dükkan, tarla sahibi olurdum"

TAKİP ET

Karaman Barosu Yönetiminin 2 yıllık görev süresini tamamlaması nedeniyle 18. Olağan kongresi bugün New Karaman Otelde yapıldı.

Mevcut başkan Oktay Yılmaz ile Raşit İşler’in aday olduğu seçimler saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Divan’ın oluşmasının ardından genel kurul gündeminde yer alan maddeler yerine getirildi.

Divan Başkanı Ali Pınarbaşı daha sonra Başkan adaylarına söz verirken ilk konuşmayı Başkan adayı Av. Raşit İşler yaptı.

İşler konuşmasına sesin değil sözün gücüne inandığını belirterek, en tesirli sözün dinleyenleri sıkmayan kısa ve özet sözler olduğunu belirterek, “Sizlerin kıymetli, vaktini almamak için sözlerimi fazla uzatmayacağım. Anayasa Mahkemesi 1988 yılında verdiği bir kararında Hukuk Devletinde kişinin korunmasının, toplumda sosyal güvenliğin ve sosyal adaletin sağlanması ile gerçekleşeceğini  ifade etmiştir.  Adalet nedir diye soracak olursanız kısaca hakkı, sahibine teslim etmektir derim. Bir başka ifade ile hakkınız olmayan bir şeyi elde etmeye çalışmamanızdır. Hukukta takdir edersiniz ki, gerekçe çok önemlidir. Bu nedenle olsa gerek ki, mahkeme kararlarının yanında idarenin işlemlerinin dahi gerekçeli olması esastır. Demem o ki Baro Yönetimini belirleyecek olan oylarınızın gerekçesi sadece ve sadece liyakat olmalıdır. Unutmayalım ki; başımıza iyi de, kötü de gelse bu bizim yapıp ettiklerimizin sonucudur” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Baro Başkanı ve adayı Av. Oktay Yılmaz konuşmasına “Gönül isterdiki Baromuzun üyelerinin tamamına yakınının genç meslektaşlarımızdan oluştuğu dikkate alındığında, her gün Adliye koridorlarında bulunan meslektaşlarının tamamını tanıyan ve onlarca da tanınan, tek sermayesi avukatlık mesleği olan, bir kimse ile başkanlık yarışında bulunmayı isterdim” dedi.

Yılmaz, “Karaman tespit edilen 10 bin yıllık tarihinde kadim uygarlıklara beşiklik etmiş bir güzel beldedir. Bu topraklarda bu çatı altında toplanan bizler böyle bir ortamda yaşamaktan mutluyuz ve kendimizi şanslı hissediyoruz. Yunus Emre, Mevlana, Karabaş Veli gibi daha pekçok alimin feyz alıp kültürüne büyük katkı yaptığı bu şehirdeki olumlu, manevi hava meslektaşlarımız arasında da olumlu bir etki yapmaktadır. Bu meslektaşlarımızdan pek çoğu yerel ve Türkiye genelinde üstün başarıları ile anılmakta. Karaman’ı dışarıda başarı ile temsil ederek onurlandırmışlardır.  Yönetimler değişebilir, yöneticiler değişebilir, siyasiler ve karar mekanizmaları değişebilir ama kalıcı olan bir şey vardır o da hak ve hukuk kavramlarıdır. Yargının bağımsızlığı ilkesi ne kadar önemli bir kavram ise; yargının en temel unsuru da bağımsız, tarafsız avukatlardır. Hepinizin bildiği üzere 14 yıldır görev yaptığım Karaman Barosunda tüm üyelerimizden olumlu ve verimli destekler gördük. Görmeye de devam ediyoruz. Bu nedenle hepinize müteşekkirim. Karaman Adliyesinde görev yapan hakim savcı meslektaşlarımıza ve adliye personeline, baro yönetimi ve tüm üyelerimize uyumlu çalışma ortamları sağladıkları için kendilerine teşekkür ederiz. Sizlere hizmet etmenin hazzı ve onuru bu dünyadaki en büyük değerimiz oldu. Bu nedenle yeni dönem için yaptığımız değerlendirme sonucunda bize devam seçeneğinden başka bir seçenek kalmadığını gördük. Gayret bizden destek sizden” diye konuştu.

Oktay, geçen dönemde yapılan genel kurulda da dile getirdiği ve ekonomik durumu iyi olan kıdemli meslektaşlarının halen CMK ve Adli Yardım listelerinde yer almaya devam ettiklerini belirterek, “Buradan tüm Genel Kurul huzurunda sizlere sesleniyorum. Genel Kurul olarak CMK sisteminde puanlama sistemini Kıdem ve Ekonomik duruma göre düzenlememiz için yönetim kuruluna yetki vermeniz için oylamaya açılmasını talep ediyorum. Çünkü ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde meslektaşlarımızın da sayısının hızla artması nedeniyle bu sorunun bu  Genel Kurulda çözülmesi gerekmektedir”  dedi.

“TEK HEDEFİM PARA KAZANMAK OLSAYDI FABRİKA, DÜKKAN, TARLA SAHİBİ OLURDUM”

Oktay Yılmaz, kendisinin de bir işçi çocuğu olduğunu ve birçok meslektaşı gibi hem çalışıp hem de okuduğunu söyleyerek, “Anne ve babamdan, bana sadece onur ve şeref miras kaldı. Benim de sizler gibi sigortamı, kiramı ödeyemediğim, zamanlar oldu. Bu nedenle önceliğim meslektaşlarımın ekonomik sorunlarıdır. Tek hedefim para kazanmak olsaydı bugün fabrika sahibi, dükkan sahibi, tarla sahibi, Karaman' in en zengin avukatlarından birisi olurdum. Aileme bırakacağım tek miras da 10 yıl boyunca görev yapmış olduğum Karaman Baro Başkanlığı'ndan kazanmış olduğum saygı ve şerefim olacaktır. Karaman Barosu Başkanı olarak atılan her adımda meslektaşlarımız için en önde görev aldım. Yetkili mercilerle yapılan tüm görüşmelerde bulundum. Siz meslektaşlarımız için en önde görev almaya da devam edeceğim. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Tüm meslektaşlarıma eşit mesafede olduğumu, mutluluklarında ve üzüntülerinde yanlarımda olduğumu, sizlere bir telefon mesafesinde olduğumu hepiniz biliyorsunuz. Kasten hiç bir meslektaşıma en ufak bir yanlışım olmamıştır. Görev yaptığım sürece istemeden kalbini kırdığım, üzdüğüm meslektaşım olmuşsa da hepsinden özür diliyorum. Birtek şunu belirtmek istiyorum rızka kefil olan Allah'tır. Bir meslektaşın bitirilmesi ile diğer avukatların işinin iyi olacağının bir garantisi var mı. Bir meslektaşımızı şikayet ettinizde gereğini yapmadık mı. Şikayet etsinler gereğini yapmayan da namerttir” diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi.