Karaman Balı Yine Zirvede

TAKİP ET

Muğla Arıcılık Kongresi Ve Bal Yarışmasında Çok Çiçekli Bal Kategorisinde Arıcılar Birliği Başkanı Gürsel Yasan'ın Balı İkincilik Ödülünü Aldı.

Muğla’da 2 Yılda bir ve bu yıl 15-19 Kasım’da 7.’si düzenlenen “7. Uluslararası Arıcılık ve Çam Balı Kongresi”nde yapılan Bal Yarışmasında, İlimizden katılan Ballar arasında Karaman Arıcılar Birliği Başkanı Gürsel Yasa’nın Balı ‘Çok Çiçekli Bal’ kategorisinde 2. oldu. 
Konu ile ilgili görüştüğümüz Karaman Arıcılar Birliği Başkanı Gürsel Yasa; “Bu yıl Karaman’dan 7 Bölgemizden Arıcılarımızın Balları ile bu yarışmaya katıldık. Yarışma için Balllar önceden gönderilir ve Muğla Üniversitesinde Bal sahiplerinin ismi olmadan tahliller yapılarak değerlendirilir.
Yarışma 2 Kategoride yapılıyor. 1.’si Çam Balı, 2.’si ise Çiçek Balı. Çiçek Balı da Tek Çiçek ve Çoklu Çiçek olarak 2 dalda değerlendiriliyor.
Karamanlı Bal Üreticileri olarak yarışmaya Çoklu Çiçek Balı kategorisinde katıldık ve benim ürettiğim Bal bu dalda 2.’lik ödülüne layık görüldü.1.’liği Muğlalı bir üretici aldı.
Benim Balım Kozlubucak bölgesi yani Sertavul Bölgesi Balı ve 1450 rakımda üretilen Bal.
Daha önceki yıllarda Karamanlı Bal üreticilerinin Balları 1.’lik ödülleri almıştır. Karaman Bal üretiminde de Türkiye’de ilk 10 İli arasındadır ve üretilen Ballarımızın büyük çoğunluğu da kaliteli Ballardır.
Bu yarışmada benim Balımın 2. Olması ile de ayrıca mutlu oldum. Karamanımıza bir ödül kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.