Karaman, Ayşe Bükre Bebek İçin Seferber Oldu

TAKİP ET

Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 ölümcül kas hastası olan Ayşe Bükre Yaman bebek için Karaman Valiliği izni ile başlatılan yardım kampanyasına Ermenek Belediyesi ve Yunus Emre Ortaokulu velileri düzenledikleri kermeslerle destek verdiler.

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde yaşayan Meryem-Süleyman Yaman çiftinin 3. çocukları olarak dünyaya gelen ve şuan 5 aylık Ayşe Bükre’ye 15 günlük iken SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Tedavisi yurt dışında yapılan bu hastalığa yakalanan minik Ayşe Bükre’nin yaşaması ve hayata tutunabilmesi için gereken tedavi bedeli 1.813.000 milyon dolar.

Karaman’ın ilk SMA Tip-1 hastası olan Ayşe Bükre bebeğin yaşaması için gereken paranın toplanabilmesi için başlatılan yardım kampanyasına Ermenek Belediyesi bugün Lütfi Elvan Kent Meydanında bir kermes düzenleyerek destek verdi. Ermenek halkının büyük ilgi gösterdiği kermes gün boyu devam edecek.

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu’da kermes alanında yardım kampanyasına yaptıkları yöresel ürünleri satarak destek veren Ermeneklileri ziyaret ederek teşekkür ederken Ayşe Bükre bebek ve ailesiyle de buluştu.

Karaman’da ise Yunus Emre Ortaokulu öğrenci ve velileri “Yunus Yürekliler Ayşe Bükre’ye Nefes Oluyor” adıyla düzenledikleri kermesle destek oldular. 

Yunus Emre Ortaokulu, Yerli Malı Haftası’nı Karamanlı SMA hastası Ayşe Bükre için kermes yaparak değerlendirdi.