Karaman Aşı Haritasında Mavi'ye Yükseldi, Vaka Haritasında Kırmızı'da

TAKİP ET

*Karaman Aşılamada özellikle Sağlık Çalışanlarının gösterdiği çaba ile Aşı haritasında %75'lik orana ulaşarak 'Mavi'ye dönerken, Haftalık Vaka Haritasında ise Vaka oranı yükselmeye devam ediyor. *HES Uygulamasında Karaman'ın Kırmızı Bölgeleri Genişleyerek Sürüyor.

Haziran ayı başında Kovid19 tedbirlerinde Normal Hayata Dönüş ile gevşetilen tedbirlerin ardından tırmanışa geçen vaka sayıları okulların açılmasına sayılı günler kala tedirginlik yaratıyor.

Aşılamanın Türkiye genelinde hızlanması ile son olarak Karaman’ın da %75’lik barajı aşarak Aşı Haritasında Mavi Kategoriye geçmesi sevindirirken, bir yandan da artan vakalarla Karaman’da ‘Çok Yüksek Riskli Alanlar’ın arttığı dikkat çekiyor.

Karaman 27 Ağustos Cuma günü akşamı ile Aşıda %75’lik Aşılama oranı ile Mavi kategoriye yükselirken, aynı gün akşam yayınlanan ‘İllerin Haftalık Risk Haritası’nda Bir Hafta önce 100 Binde 228.70’lik oranın üstüne çıkarak 236,94 oranına yükselmesi tedirginlik yarattı.

Vatandaşlar, Aşılamadaki artış ve başarı karşısında vaka sayısındaki yükseliş nedeni ile endişe duyarken, Uzmanlar Aşılamadaki artış ile vaka sayılarının da mutlaka düşürüleceğini, bu nedenle vatandaşların özelliklede aşı olmamış olanların biran önce aşılarını yaptırmalarını istediler. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “Bir ilde risk düzeyi düşünce, risk tüm Türkiye’de düşüyor. Toplum bağışıklığı dayanışma işi! Sağ ol Karaman. %75’in üzerine çıkan ilk doz aşı oranını daha da yükseltelim." ifadelerini kullanırken, Karaman Sağlık İl Müdürü Dr. Adnan Kursun da; “Değerli Hemşerilerim; Karaman’ımız Covıd-19 aşılamasında %75 bandını aşarak maviye döndü. Bu konuda cansiperane çalışarak, halkımızın sağlığı için gecesini gündüzüne katan mesai arkadaşlarıma minnettarım. Ayrıca sağlık çalışanlarımızın sesine kulak vererek aşıya olan duyarlılıklarını belli eden tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ederim. Bundan 950 yıl önce Malazgirt Meydanı olan birlik ve beraberlik mücadelesinin bugünkü sahası ise aşı olmaktır. Bir an evvel aşımızı olalım” dedi.

karaman karaman haber aşı aşılama harita hes