Karaman AFAD, Niğde'de TAMP Bölgesel Düzey Deprem Tatbikatına Katıldı

TAKİP ET

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyünde Niğde dâhil 12 ilin AFAD ekipleriyle birlikte 239 Personel ve 55 aracın katılımıyla gerçekleri aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili Karaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;  “Niğde merkezli bölgesel deprem tatbikatı AFAD, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, Niğde merkezli ulusal deprem tatbikatı başlattı 12 il ve ulusal düzey hizmet gruplarının katıldığı tatbikatta, senaryo gereği deprem sonrası enkaz altında kalan yaralılar kurtarılarak hastaneye kaldırıldı, yangına müdahale edildi.

Niğde'nin Kaynarca köyünde yapılan tatbikatta senaryo gereği ilkokul, ilkokul lojmanı, bir vatandaşın evi yıkıldı bir evde de deprem sonrası devrilen sobadan yangın çıktı.

Yine senaryo gereği, deprem bölgesinde elektrik, su, doğalgaz kesintileri oldu ulaşım ve haberleşmede aksamalar yaşandı. İl Merkezi ve ilçelerinde 9 bin 159 binanın etkilendiği, çok sayıda yaralı ve 15 can kaybının yaşandığı senaryo üzerinden yapılan tatbikata 26 hizmet gurubu katıldı.” denildi.