Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumu

TAKİP ET

Bakanlar Kurulu'nun açıkladığı, mahkumların erken tahliye olmasını öngören Kanun Hükmünde Kararname'nin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından

Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde tahliyeleri bekleyen hükümlü yakınları sevinçlerini davul zurna eşliğinde oynayarak gösterdi.
            Bakanlar Kurulu'nun açıkladığı, mahkumların erken tahliye olmasını öngören Kanun Hükmünde Kararname'nin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Karaman'daki ceza ve tutukevlerinde tahliyeler önceki gün geceyarısı itibariyle başladı. Karaman M Tipi Kapalı Cezaevi ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun önünde toplanan hükümlü yakınları tahliyeleri beklerken, davul ve zurna eşliğinde oynayarak çıkan affı kutladı.
             Cezaevinden hükümlülerin guruplar halinde tahliye edilmeye başlaması üzerine dışarıda bekleyenler büyük sevinç yaşadı. Aileler, cezaevinden çıkan yakınlarını görebilmek için kapısından içeriye baktı. Çok sevinçli olduklarını belirten hükümlü yakınları, affın çıkmasından dolaya başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet yetkililerine teşekkür etti. Çıkan afla Karaman'daki cezaevlerinden yaklaşık 130 kişinin tahliyesinin yapılması bekleniyor.
YAPILAN DÜZENLEME
             Kanun Hükmünde Kararnameyle, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanuna eklenen geçici maddeyle yeni düzenleme yapıldı. 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçları kapsayan düzenleme kapsamında, denetimli serbestliğin kapsamı bir yıldan iki yıla çıkarıldı. Böylece, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan ve iyi hali de göz önüne alınacak hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadar olan bölümü, çeşitli denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infaz edilecek.