Karaman'a giriş çıkışlar otomatikman yasak

TAKİP ET

Karaman'a bu geceden itibaren giriş çıkışlar otomatikman yasaklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüs tedbirleri kapsamında yaptığı açıklamada 30 büyük şehir ile Zonguldak ilinin araç giriş ve çıkışına kapatıldığını açıkladı. Yasak kapsamında Karaman'ın tüm komşu illeri büyükşehir olduğu için otomatikman Karaman iline de giriş çıkışlar yasaklanmış oldu. Açıklanan yasak Karaman'ı çevreleyen Konya, Mersin ve Antalya büyükşehir statüsünde olduğu için bu illere ve ilçelerine Karaman'dan giriş ve Karaman'a bu illere çıkış yasaklanmış oldu.

Jandarma ve polis ekipleri tedbir almaya başladı

3 komşusu da büyükşehir olan Karaman'da jandarma ve polis ekipleri de şehrin giriş çıkış bölgelerinde görev almaya başladı. Bu kapsamda Karaman'dan Konya'nın Karapınar, Çumra, Ereğli ilçeleri ile Mersin'in Mut ve Antalya'nın Alanya ilçesine giden bütün yollar kapatılacak. İl merkezlerinin yanı sıra Konya, Mersin ve Antalya'ya bağlı köylere de Karaman'dan giriş çıkış olmayacak. 

Karaman içi seyahatlerde sıkıntı olmayacak

Karaman sınırları içerisinde yapılacak seyahatlerde herhangi bir sıkıntı olmayacak. Merkeze ve ilçelere bağlı kasaba ve köylerden il sınırları içerisinde herhangi bir sıkıntı olmadan giriş çıkış yapılabilecek. Ancak hiç bir araç Karaman il sınırlarını çıkamayacak.