KARAMAN 4'ÜNCÜ TOKİ'NİN ISINMA PROBLEMİ İÇİN KOLLAR SIVANDI

TAKİP ET

Karaman Kırbağı Toki Projesinde yer alan işçi TOKİ'lerinin ısınma fiyatlarının fahiş fiyatlarda olması 4'üncü TOKİ sakinlerini ayağa kaldırdı.

11’inci ayda gelen doğalgaz ısınma fiyatlarının kullanım miktarına göre orantısız geldiğini iddia eden Karaman 4’üncü TOKİ işçi konutlarında ikamet eden vatandaşlar protesto için sosyal medya üzerinden örgütlendi. 4’üncü TOKİ’de ikamet eden yaklaşık 300 vatandaş TOKİ’nin site yönetimiyle ilgilenen Emlak Yönetim’in bulunduğu bloğun önünde bir araya geldi.

4’üncü TOKİ sakinleri, “Aynı kullanıma farklı faturalar yansıtılıyor. Komşuma 200 bana 400 geliyor. Faturası sıfır olanlar bile var. 70 m2 evlerde 520 TL doğalgaz faturası gelen aileler var. Konuyu yönetime iletiyoruz fakat mantıklı bir açıklama yapmak yerine bizleri ofisten kovuyorlar” şeklinde ifade ettikleri söylemlerle mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.  Emlak yönetim tarafından yansıtılan faturalarda abone sahibinin adının olmaması, kaşe, imza, mühür gibi ibarelerin bulunmaması da protesto gerekçelerinin arasında yer aldı.

Karaman valisi başta olmak üzere milletvekilleri ve il başkanlarına ulaşan TOKİ sakinleri kimsenin gelmemesi üzerine devlet vatandaşını korumuyor siteminde bulundular.

4’üncü TOKİ sakinlerinin eylemini haber alan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve MHP Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı ve Enerya şirketi Karaman İl Müdürünü Taylan Ağca da vatandaşların yanına gelerek dertlerini dinledi.

Gerekli görüşmeleri telefonla yapan Başkan Çalışkan; "Yarın sabah TOKİ'nin kendi kontrolörler gelecek sizler de bulunun. Hem teknik inceleme yapılacak hem de faturalar Ankara’ya yollanıp incelenecek” dedi.

Başkan Çalışkan’ın konuşmasının ardından TOKİ sakinleri olaysız bir şekilde dağıldı.