Karaman 2. OSB'nin Gelişme Alanı Neden Düşünülmedi?

TAKİP ET

*Bir Yanında Serbest Bölge, Diğer yanında ise Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile Çevrilen Karaman 2. OSB’sinin Gelişme alanı olmaması dikkat çekti.
*En azından Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin küçük bir bölümü 2. OSB’nin Gelişme Bölgesi olarak ayrılabilirdi.
Karaman’da geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanan ‘Karaman Enerji İhtisas Bölgesi’ kararı ile aynı bölgede bulunan Karaman 2. OSB’nin hiçbir gelişme alanının olmadığı görüldü.
İLK ENERJİ İHTİSAS ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLANI 18/08/2017’DE YAPILDI
Karaman’ın Türkiye’nin en iyi Güneş Enerjisi Bölgeleri alanınada olması nedeni ile Karaman Valiliği tarafından 2015 Yılında Bakanlığa ‘Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ kurulması ile ilgili müracaatının ardından, 18 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazetede 2017/10548 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Karaman’da belirlenen bölge ‘Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ ilan edilirken, 16 Şubat 2023 tarihinde bölgedeki Kadostral düzenleme nedeni ile yapılan düzenleme ile yeni bir karar ile bölge yeniden ilan edilmiş/düzenlenmiş oldu.
Ancak İlk ilanda da, 2. İlanda da bölgenin yanında yer alan Karaman 2. OSB alanının genişleme için bir alan olmaması dikkat çekti.
SERBEST BÖLGE ALANI 2.8 MİLYON M2, 2. OSB 1.9 MİLYON M2
Bölgede bir yanında Karaman Serbest Bölge Alanı olarak 2,8 Milyon M2’lik alan, diğer yanında ise yaklaşık 12 Milyon M2’lik ‘Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ yer aldığı, 2. OSB’nin hiçbir gelişme alanının olmaması ileride yeniden başka bir OSB kurulması gibi bürokratik işlemlere neden olacak.
2. OSB BÖLGE ALANI YAKLAŞIK 100 PARSEL
2. OSB’nin bu hali ile burada yaklaşık 100 parsel çıkacağı ki bu rakamın da çok kısa süre içerisinde dolacağı, yaklaşık 12 Milyon M2’lik Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinden 2-3 Milyon M2’lik bir alanın 2. OSB Alnına dahil edilerek daha çok yatırımcıya hizmet verilmesi mümkün olacaktır.
Konunun yetkililerimiz tarafından dikkate alınarak biran önce bu durumun düzeltilmesi için girişimde bulunmasını bekliyoruz.