KARAMAN 1 MAYIS'TA RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

TAKİP ET

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Karaman'da coşkuyla kutlandı. Birçok STK temsilci Karaman Lisesi Önünde başlayan kortej yürüyüşüne katıldı. Yürüyüşün sonunda 15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydanında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Karaman, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlamalarında renkli görüntülere sahne oldu. Karaman’daki İşçi ve Emekçiler dün saat 10’da Karaman Lisesi önünde bir araya geldi.

CHP Karaman Teşkilatları, Eğitim-Sen Karaman Şubesi, Selüloz-İş Sendikası Karaman Temsilciliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karaman Şubesi gibi birçok işçi ve emekçi sendikası Lise önünden 15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydanına yürüdü.

 Saat 10.00’da başlayan yürüyüş için Karaman Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldığı. Yürüyüşe katılacak vatandaşlar birer birer güvenlik aramasında geçerek yürüyüşe katıldı.

Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşte “Adalet, Hak ve Hukuk” eşitliği için sloganlar atıldı. Cadde üzerinde bazı noktalarda yürüyüş durdurularak halaylar çekildi, oyun havaları oynandı. Etkinlik ve eğlenceler 15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydanında da devam etti.

Meydanda da geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri meydanın etrafını güvenlik bariyerleriyle çevirdi. Polis ekipleri yürüyüşün sonunda meydandaki etkinliğe katılmak isteyen vatandaşları da güvenlik aramasından geçirdi.

Meydanda devam eden etkinlikler kapsamında STK temsilcileri konuşma yaptı.

“OHAL İŞVERENLERE KARŞI İKNA ARACI OLARAK KULLANILDI”

Kutlamalara katılan CHP Karaman Milletvekili Aday Adayı İsmail Atakan Ünver de meydandaki platformda konuşma yaptı. 20 Temmuz 2016 yılında ilan edilen OHAL’den bu yana grev yasağının devam etmesini eleştiren Ünver, “İktidar Sahipleri OHAL’in işverenlerin yararına olduğunu kendi ağızlarıyla ifade etmişlerdir. Bunu da ‘OHAL’de hiç grev oluyor mu?’ diyerek, itiraz eden işveren temsilcilerine karşı bir ikna aracı olarak kullanmışlardır” dedi.

“İŞÇİLER BELİRSİZLİĞE SÜRÜKLENDİ”

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin de bir açıklama yapan Ünver, “Şeker fabrikalarında çalışan işçileri belirsizliğe sürüklendi. OHAL KHK’sı ile tüm müracaat hakları ellerinden alınarak ve yok edilerek sözde kadroya geçirilen taşeron işçilerinin yeni bir zulme tabi tutulduğu bu dönemin, bu düzenin sonu gelmektedir, gelmiştir” şeklinde konuştu.

Daha Sonra Sendika temsilcileri de birer konuşma yaptıktan sonra alan toplananlar müzik eşliğinde eğlendiler.