KARADENİZ'DEKİ FIRTINA KARAMAN'DAKİ BALIK TEZGAHLARINA VURDU

TAKİP ET

Karaman’ın kent pazarlarından Cumartesi pazarındaki balık tezgahlarında balık fiyatları geçen haftaya göre 1 TL ile 5 TL arasında arttı. Geçen hafta 10 TL olan Karadeniz hamsinin kilosu bu hafta 12 TL, yine geçen hafta 10 TL olan yerli palamudun kilosu bu hafta 15 TL.  Pazardaki diğer balıkların kilo fiyatı ise şöyle:

“Karadeniz Hamsi 12 TL, çupra – levrek 30 TL, sardalya 10 TL, senatör 20 TL, sazan 16 TL, alabalık 20 TL, yayın balığı 30 TL, mercan 20 TL, mezgit 20 TL, yerli palamut (tane fiyatı) 15 TL.”

Karaman Palık Pazarındaki esnaf Barış Yıldan balık fiyatlarındaki artışı şu nedene bağladı: “Bu hafta Karadeniz’de fırtına etkiliydi. Bundan dolayı balıkçılar denize açılamadı, haliyle de piyasaya yeterince balık girmedi. Bu durum da fiyatlara yansıdı. Havaların normale dönmesiyle balık fiyatlarındaki ucuzlama tezgahlara da yansıyacaktır” dedi.

Et ve tavuk yiyemeyen vatandaşların balığa yöneldiğini ve bu nedenle piyasada balığın da azaldığını belirten Yıldan, vatandaşları balık tüketmeye çağırdı: “Balıkta hormon olayı yoktur. Tamamen doğaldır. Bundan dolayı vatandaşlarım gönül rahatlığıyla bol bol balık tüketebilir” şeklinde konuştu.