KARADAĞ'A ŞANLI BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ

TAKİP ET

Anıtkabir yönetim kurulu derneği tarafından Karaman'ın Madenşehri köyüne dev Türk Bayrağı emanet edildi.

KARADAĞ’A ŞANLI BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ
KARADAĞ’A DEV BAYRAK DİKİLDİ
Anıtkabir yönetim kurulu derneği tarafından Karaman’ın Madenşehri köyüne dev Türk Bayrağı emanet edildi.
Madenşehri köyüne MHP MYK Üyesi ve Anıtkabir Müze Eski Komutanı Ali Güler ve Madenşehri Köyü Muhtarı Durmuş Ali Demir dayanışması ile 24 m2 ölçekliğinde dev Türk Bayrağı Karadağ’ın yüksek kesiminde bulunan tepeye dikildi.
Gazetemiz yazarlarından Celal Arslan’ın da katıldığı programa köylü yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından tüm köylü bu manevi ve milli duyguyu beraberinde yaşadı. Çocukların da katıldığı programda köy halkı istiklal marşını coşku içinde söyledi. 
Köy Muhtarı Durmuş Ali Dinçer, emanet edilen bu bayrağa sahip çıkacağını gurur ve onurla “Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır” dizelerini hatırlatarak katılımcıları selamladı.
Tarihçi emekli albay Ali Güler de, Bayraksız vatanın olmayacağını emanet edilen bu bayrağa iyi sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.
    Dev Türk Bayrağının dikildiği alana Karamanoğlu Mehmet Bey tepesi adı verildi. Buranın bir köy müzesi haline getirilmesi içinde çalışmaların desteklenmesi gerektiğini ifade eden Güler,  kendisinin de bu müzeye yapılacak katkılara destek vereceklerini dile getirdi.
Yine programa katılan Gazi Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cealettin Taşkıran’da, Kadını, erkeği ile çocuğu ile katılan herkese teşekkürlerini sunarak 
Bayrağın önemi hakkına bilgiler verdi.