Kapar, devam eden çalışmaları anlattı

TAKİP ET

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, İl Özel İdaresinin 2018 Yılında Tamamlanan ve 2019 Yılında devam eden çalışmaları ile ilgili rakamlarla değerlendirmelerde bulundu.

Kapar, İlimiz genelindeki ilçe-belde ve köylerimizde İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım, Yatırım ve İnşaat, Tarımsal Hizmetler ve Su Kanal Hizmetlerince 2018 yılında tamamlanan ve 2019 yılında yapımı devam eden yatırım ve projelere ilişkin genel bir değerlendirme ve bilgilendirmede bulundu.

İl Özel İdaresi olarak köylerimizin ihtiyaç ve taleplerinin karşılanmasının her zaman birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Kapar, “Öncelikle yol medeniyettir anlayışı ile hareket eden bir kamu kurumu olarak Yol ve Ulaşım Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından şu ana dek 10 milyon liralık bir hizmet yapıldı. Aynı şekilde 10 milyon lira tutarında yol yatırımı da şu an ekipler tarafından aralıksız yürütülen çalışmalar ile inşallah sezon programı doğrultusunda tamamlanacak.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzce 2018 yılında yaklaşık 14 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik, 2019 yılında da şu anda 3,5 milyon liralık yatırımın ihalesini gerçekleştirdik.

İl Özel İdaresi olarak eğitim, sağlık ve spora katkı sağlamak için yaptığımız çalışmalara da ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Yatırım ve İnşaat Müdürlüğümüzce yaklaşık 16,5 milyon liralık yatırımın %90 oranında tamamlandığını ve yine yaklaşık 6 milyon liralık yatırımın da ihale aşamasında olduğunu vurgulamak istiyorum.

Milletimizin efendisi olan çiftçimiz ve köylümüzün daha verimli ve sıkıntısız tarım ve hayvancılık yapabilmesi de yine en önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğümüzce 2018 yılında 12 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. 2019 yılında ise 780 bin liralık projeyi tamamladık; şu an devam eden yaklaşık 6,5 milyon liralık yatırımı ise inşallah en kısa sürede tamamlayacağız.

1.kat asfalt çalışmalarımızda da sona yaklaştık. İl Merkezimizde Aybastı-Özdemir, Cerit-Elmadağ, Narlıdere, Zengen köylerimizdeki asfalt çalışmalarımız halen devam etmekte.

İl Özel İdaresi olarak yapmış olduğumuz her türlü yatırım ve hizmette her zaman bizden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Fahri Meral’e, Milletvekillerimiz Sayın Dr.Recep Şeker ve Av.Selman Oğuzhan Eser’e, Ak Parti İl Başkanımız Sayın Abidin Çağlayan’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Ali Yener Terlemez’e, birim müdürlerimize ve tüm İl Özel İdaresi çalışanlarımıza, vatandaşımız ile aramızda köprü vazifesi gören Muhtarlarımıza çok çok teşekkür ediyorum.

İlimizi hak ettiği noktaya getirebilmek, vatandaşımızın refah seviyesini yükseltebilmek adına sürdürdüğümüz çalışmaları aynı istek ve özveri ile sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çalışıyoruz, durmak yok yola devam.” dedi.