Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği Karaman Buluşması Gerçekleştirildi

TAKİP ET

Vali Fahri Meral, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve kısa adı KÜSİ olan ' Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Karaman Buluşması' programına katıldı.

28 Kasım 2019 Perşembe günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tanıtım videosunun izlenmesinin ardından açılış konuşmalarıyla devam eden programda bir konuşma yapan Vali Fahri Meral, ülkelerin gelişmişliklerinin temelini akademide üretilen bilgilerin teknolojiye ve üretime dönüştürülmesi ve ekonomiye aktarılmasının oluşturduğunu belirterek günümüzde yaşanan küresel rekabetin, işletmeleri yeni bilgiler ışığında yenilikçi ürün ve üretim yöntemlerine geçmeye zorladığını ifade etti. 

Konuşmasında bilim, teknoloji, AR-GE ve yenilik ekosistemin sürdürülebilmesini teminen kamunun üzerine düşen görev doğrultusunda çeşitli araçların teşvik edilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Vali Meral, bu noktada bilimsel çalışmaların katma değere dönüşümünü sağlaması beklenen Kamu – Üniversite - Sanayi İşbirliği (KÜSİ)’nin geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi. 

İlimizi ve ülkemizi teknolojik üs haline getirebilmemiz için bilimsel çalışmalara önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Meral, “Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olması hedefi yolunda KÜSİ faaliyetlerinin çok önemli olduğuna inanıyoruz” dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Karaman Buluşması, kamu üniversite sanayi işbirliği faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme sunumlarıyla devam ederken, programın devamında AR- GE teşvikleri Genel Müdürlüğü Faaliyetleri, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Faaliyetleri, Labs Modülü, DMO Teknokatolog ve Horizon 2020 konularında sunumlar katılımcılarla paylaşıldı.

Geniş bir katılımla gerçekleşen toplantı plaket töreniyle sona erdi. 

Programa; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Recep Uzungil, Melik Buran, Gülgün Çelik, Devlet Malzeme Ofisinden Levent Tuğ, TUBİTAK’tan Uzman Şeyma Sayımlar, bilim insanları ve öğrenciler katıldı.