Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği

TAKİP ET

Kamu Hastanelerinin mali, idari ve tıbbi hizmetlerinin Sağlık Bakanlığının karne kriterlerine göre değerlendirildiği olağan Verimlilik Değerlendirme Toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile bağlı sağlık tesislerinin yönetim kadrosunun katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Dr. Hasan Arslan Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlıkta Dönüşüm Programının 2. Fazına geçildiğini, bununla birlikte yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirterek verimlilik değerlendirme kriterlerinin de değişeceğini açıkladı. 

Kamu Hastaneleri tarafından verimlilik kriterlerinin gerçekleştirilmesine bağlı olarak sağlık tesislerine ve genel sekreterliklere verilen karnelerin önemine değinerek karnelerin basit bir not olarak görülmemesini istedi. 
“ Karne Bakanlığın sağlık hizmetlerinin standardizasyonunun ulusal düzeydeki yansımasıdır. Hastanelerin çalışma sisteminin gösterildiği, ülke çapındaki tüm sağlık tesislerinin birbirleriyle özdeşleşmesi ve uyumlu olması için gerekli olan bir sistemdir. Bakanlığın standartları var ve tüm alanlarda bu standartlara ve kriterlere uyulması yönünde talimatları bulunuyor. Bizlerde bunlara uymak ve yerine getirmek zorundayız” dedi. 
Verimlilik Değerlendirme Toplantısı Karaman’ da ki devlet hastanelerinin ocak ve şubat ayı istatistiklerinin sunumlarıyla devam etti. Toplantıda sağlık tesislerinde yapılması gereken işlemler ile planlanan projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. 
Haber: Gönül ŞİRİN