KALAYCI ASKER UĞURLAMA TÖRENİNE KATILDI

TAKİP ET

Karaman'da 98/4 tertip olarak askere gidecek gençler, Karaman Otogarından MHP Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı ve asker yakınlarının katılımı ile birliklerine uğurlandı.

98/4 tertip olarak askere gidecek olan asker adayları için Karaman Otogarında uğurlama töreni düzenlendi.  Törene MHP Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, MHP Karaman İl Başkanı Oktay Yılmaz il ve merkez ilçe teşkilatı üyeleri ve asker yakınları katıldı.

Uğurlama töreninde asker adayları, davul ve zurnalar eşliğinde katılacakları birliklerine uğurlandı.

Örf ve adetlerin çok önemli bir yeri olduğunu ve vatan savunması için yola çıkacak askerlerimizin yaşadığı güzel duygulara ortak olduğunu söyleyen Kalaycı, “Vatan hizmetine büyük bir heves ve arzu ile giden gençlerimizin, asker ocağı birlik ve beraberliğin hissedildiği, omuz omuza mücadele verilen peygamber ocağıdır. Rabbim nasip ederse askere gönderirken birlikte olduğumuz bekar kardeşlerimizin inşallah düğünlerinde de yeniden bir araya geleceğiz. Vatanımızın savunması için hayatlarını kaybeden şehitlerimizden aldıkları şerefli bayrağı daha ileriye taşıyacaklarına dair inancım tamdır. Bu vatan, bu toprak sizlere emanet. Bu vesileyle bizleri bu kutlu güne kabul eden askerlerimize teşekkür ederim. Allah, onları ve tüm Mehmetçiğimizi her türlü kötülükten korusun" dedi.

Yakınlarıyla birlikte otobüs terminaline gelen asker adayları, boyunlarına astığı Türk bayrağıyla davul- zurna eşliğinde halay çekti. Ardından otobüsün hareket saati geldiğinde arkadaşlarının omuzlarına alın asker adayları, “En büyük asker bizim asker” sloganlarıyla birlikte birliklerine uğurlandı.