Kağnıcı ve Evcen Adaylıklarını Açıkladı

TAKİP ET

Kağnıcı ve Evcen, basın toplantısı düzenledi

CHP Karaman İl Başkanı Adayı Mustafa Cem Kağnıcı ve CHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Adayı Ahmet Recai Evcen, basın toplantısı düzenledi. 

Parti İl Binasında düzenlenen toplantıya çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

CHP Karaman İl Başkanı Kadir Ergin, yaptığı konuşmada, adaylara başarılar dileyerek kongre sürecinin hayırlı olmasını diledi.

CHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tanju Kuytan ise kongre süreçleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

“KARAMANIMIZA HİZMET ETMEK EN BÜYÜK GÖREVİMİZDİR”

CHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Adayı Ahmet Recai Evcen, yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk partisi Genel Merkezi tarafından kongre takviminin açıklanması ile parti içi seçim sürecimiz başlamıştır. Karaman Merkez İlçede Cumhuriyet Halk Partisinin hak ettiği yerlere gelebilmesi ve Cumhuriyet Halk Partisini Karamanda tekrar en yüksek oyu alan parti yapma adına Mustafa Cem Kağnıcı başkanınım öncülüğünde merkez ilçe başkanlığına aday olduğumu açıklamak isterim.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerini ve evrensel değerlerini özümsemiş benimsemiş bir partili olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Altıok felsefesi doğrultusunda, verimli çalışmalar yaparak güzel Karamanımıza hizmet etmek en büyük görevimizdir.

Karamanda başarıyı partimiz adına sağlamak için değişim ve dönüşümün olması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle heyecanlı, istekli ve kararlı bir ekip ile yola çıkıyoruz. Bu yolda öncelikle değerli Cumhuriyet Halk Partili üyelerimizden destek istiyoruz. Son yerel seçimlerde görüldü ki, artık Türk Halkı siyaset yapan kişilerin kavga etmesini değil diyalog içinde birlikte çalışmasını istemektedir. Bu mesaj, doğrultusunda çatışma kültüründen uzak durarak farklı siyasi görüşlere saygı göstermek suretiyle ortak akılla hareket etmeli önceliğimiz olacaktır. Biz Yunus Emre’nin torunlarıyız, bunu hiçbir zaman unutmayacağız.

Son yıllarda birçok partinin İl ve ilçe yönetimleri antidemokratik bir şekilde genel merkez atamaları ile belirlenmektedir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapıyor olmak ve Cumhuriyet Halk Partisinin Üyesi olmak ayrıcalıktır. Bizim tek sorumluluğumuz ve dayanağımız Cumhuriyet Halk Partili üyeler ve delegelerimiz olacaktır. Bu nedenle herkesin özgürce adaylığını açıklayabildiği ve adil bir seçime girdiği CHP ailesine şükranlarımı iletmeyi bir borç bilirim. Rekabet güzeldir, seçimler ise siyasetin olmazsa olmazıdır. Merkez ilçe başkanlığına başka bir aday çıkması durumunda da ilçe kongresini demokrasi şölenine dönüştüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Kuruluşun ve Kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin merkez ilçemizde daha güçlü bir duruma gelebilmesi kucaklayıcı ve birleştirici bir yapıda yer alması adına genç ve dinamik bir ekip ile Merkez ilçe başkanlığına aday olduğumuzu bildirir, bu süreçte desteklerinizi bekleriz” dedi. 

“UNUTMAMALIYIZ Kİ PAYLAŞILMAYAN BAŞARI BAŞARISIZLIKTIR”

CHP Karaman İl Başkanı Adayı Mustafa Cem Kağnıcı ise konuşmasında, “Partimizin kongreler süreci 30 Eylül'de başlamış ve Nisan 2020 tarihinde yapılacak Olağan Büyük Kurultayı ile sonlanacaktır. Bu süreçte demokrasi tarihimizde ve bugün de hiç bir Siyasi Partinin yapmadığı ve yapamadığı bir parti içi seçim süreciyle partimizi yönetecek tüm kadrolar seçeceğiz. Merkez İlçe Başkan Adayımız Sayın Avukat Ahmet Recai Evcen ve tüm çalışma arkadaşlarımız ile beraber partimizi iktidara taşıyacak kadroları seçecek bu kongrelerde İl Başkanlığına, Merkez İlçe Başkanlığına ve Yönetim Kurullarına adayız. Üyelerimizin ve örgütümüzün önüne genç, dinamik aynı zamanda tecrübeli her an sahada olan bir ekiple çıkacağız. Bizler partimizde sevgiyi dayanışmayı ve paylaşmayı hep ilk sıralarda tutacağız unutmamalıyız ki paylaşılmayan başarı başarısızlıktır 

Öncelikli olarak Sevgili Üyelerimiz sizlerden isteğimiz Kasım ayı içerisinde yapılacak olan Mahalle Delege seçimlerine gereken ilgiyi göstermeniz, aday olmanız ve oradan kazanarak çıkan delegelerimizle başlayan maratonda Genel Başkanımızın seçileceği sürece kadar kademe, kademe tüm parti yönetimlerini seçmektir.

Üyelerimiz tarafından kongrelerimizde bizlere görev verilir ise 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel yönetim seçimleri bizler için öncelikli hedef olacaktır, çünkü Karaman Sosyal Demokrat Belediyeciliği özlemiş ve o tarihe kadar gözüken odur ki daha çok özleyecektir. Karaman bizim için esas özne olacaktır bir Eskişehir örneğini düşününce Karaman da yapılabilecek o kadar çok şey var ki yaşanabilir bir kültür, turizm şehrini ortaya çıkarmak çok da zor değil. 31 Mart 2019 yerel seçimleri ve usulsüz olarak yenilenen İstanbul seçimleri özlenen Belediyeciliğe birçok şehrimizde kavuşmamızı sağlamıştır.

Uzun vadeli projelerimizi hazırlar iken kısa vade de karşımıza çıkacak her türlü referandum ve seçime de hazır olacağız. Önümüzde ki günlerde yeniden Parlamenter sistemi bile tekrar tartışıyor olabiliriz.

Üyelerimizin bizlerden beklentilerini biliyoruz. Bizler de kendilerinin her isteğine cevap verecek bir anlayışla ben yaptım oldu mantığıyla bir yönetim tarzını asla benimsemeyeceğiz, partimizin tüzüğünde yer alan danışma kurulu ve genişletilmiş toplantıların hepsini yapacağız. Bunların dışında hem yerelde hem ülke genelinde üretilecek politikalarla ilgili görüş alışverişinin yapılacağı istişare toplantılarını aktif halde yapacağız yani partimizi hep beraber yöneteceğiz. İstanbul seçimlerinde her şey çok güzel olacak sloganın mimarı olan genç Berkay'ın sözleri bizlere nasıl bir umut olmuş ise, bizde buradan her sev birlikte güzel olacak diyoruz. Biz her şeyin birlikte güzel olabileceğini ise hiç unutmayacağız. Bunun için çalışacağız” ifadelerini kullandı.