Kadir Gecesi mesajları

TAKİP ET


Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı 

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımlayarak; Tüm Karamanlı hemşehrilerimin, aziz Türk Milleti’nin, İslam Alemi’nin, gönül ve kültür coğrafyalarımızda yaşayan kardeşlerimizin Kadir Gecesini kutluyor, en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“On bir ayın sultanı Ramazan ayının bereketine bereket katan Kadir Gecesi, ilahi müjde ile bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Bir yandan pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bir yandan da Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir. Kadir Gecesi dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, sevginin, saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerdendir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum." 


AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker 

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü yaşarken, bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. Aziz Milletimizin, tüm İslam Âleminin ve Karamanlı hemşerilerimin Kadir gecesini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. 

Bizi Kadrimizi yücelten en faziletli geceye, Kadir Gecesi’ne tekrar ulaştıran Rabbimize hamdü senalar olsun. Kadir gecemiz mübarek olsun. 

Kadir gecesi, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kadir Gecesi’ne bu değer ve kıymeti veren bu gecede Yüce Kitabımız hidayet rehberimiz Kur’an’ı Kerîm’in yeryüzüne inmeye başlamış olmasıdır. 

Kadir gecesi ile ilgili olarak Yüce Rabbimiz “Şüphesiz, biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” buyurmuş, yine Resûl-i Ekrem (S.A.V)’in Kadir gecesi ile ilgili olarak; “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihyâ ederse geçmiş günahları affolunur.” buyurarak mü’minler için Kadir gecesinin önem ve kıymetini ifade etmiştir.  

Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi şekilde faydalanılmasını temenni ediyorum. 

Ayrıca bu mübarek gün ve geceler birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en ulvi seviyeye çıktığı zaman dilimleridir. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve kırgınlıkları kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü herkese açarak kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız. 

Bu duygu ve düşünceler ile Aziz Milletimizin ve Karamanlı hemşerilerimin Kadir gecesini en kalbi duygularımla tebrik eder, bu mübarek gecenin Aziz Milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan diler, ülkemizin ve tüm insanlığın salgın hastalık nedeni ile içinde bulunduğu bu zor durumdan en kısa zaman da kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ediyorum.” dedi. 


Karaman İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci

Bismillâh.

El Hamdülillâh. 

Vessalâtü Vesselâmü Alâ Rasûlillâh.

Allahın Selâmı Selâmeti Ve Rahmeti Üzerimize Olsun.

19 Mayıs Salı gününü 20 Mayıs Çarşamba gününe bağlayan gece Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Nesillerimiz, gençlerimiz hissetmeli bu geceyi, öğrenmeli Kadir Sûresini. Biz ve bizden büyükler, tekrar tekrar o ulvi duygulara erişerek yeniden teneffüs etmeli manevi havayı. Bu sene buruk ve hüzünlü olarak yaşayacağız bu zaman dilimini. Elbetteki çok üzülüyoruz. Millet olarak; Cuma namazımızı, omuz omuza durduğumuz cemaatle namazlarımızı, çok ama çok özledik. Sabır ve gayretle bekleyeceğiz. Kadir gecesinde bütün bu nimetlerin kadrini bir düşünelim ve bir daha nankörlük etmeyeceğimize, her türlü nimetin kadrini, kıymetini bileceğimize söz verelim. İnşaallah sağlık tedbirli günlerimiz, şifa ve selametle sonuçlanacak, hüzünler bitecek.

Bizleri böyle kıymetli, bereketli, izzetli bir geceye eriştirdiği için Rabbimize hamdü senalar ediyorum.

En kutsal ve faziletli gecedir Kadir gecesi. İçerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Bin ay, 83 yıl 4 aya tekabül eden bir süredir. Yani bir geceye karşılık bir ömür. Kur’an-ı Kerimimizde bu gecenin faziletini belirten Kadir Sûre-i Celilesinde Yüce Rabbimiz şöyle buyurmaktadır: “Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler de inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” (Kadir Sûresi, 1-5)

Müminler bu geceyi gaflet içerisinde geçirmemeli, ibadet ve taatla değerlendirmelidir. Ebu Hureyre (r.a)’in rivayet etmiş olduğu hadisi şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.v) söyle buyurmuştur:

“Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah’tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır” (Buhari)

Geliniz! Allahımıza Yönelelim. Rasûlümüzün yolundan gidelim. Dua edelim.

Hz. Aişe (r.anha) söyle anlatıyor:

“Ey Allah’ın Rasülü! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim? diye sordum. Rasülüllah (s.a.v):

“Allah’ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet” diye dua et, buyurdu. (Tecrîd-i Sarih Tercümesi, VI, 314). 

Bu duayı dilimizden düşürmeyelim.

Kadir gecesini, namaz kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, tövbe-istiğfar ve dua ederek, tefekkür ederek değerlendirmeliyiz.

“Göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (tefekkür ederler) ve Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz (derler).” (Âl-i İmrân, 191.) Ayeti kerimesinden sonra Rasûlüllah (s.a.s.): “Bu ayeti okuyup da üzerinde tefekkürde bulunmayan, düşünmeyen kişilere yazıklar olsun.” buyurdu. (İbn Hibbân, Sahîh, II, s. 386) 

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumak, tefekkür etmek gerek. Hiç olmazsa dinlemek gerek. Kur’an’ı çok okuyalım, güzel okuyalım. Bilmiyor isek öğrenmeye çalışalım. Güzel okuyanları dinleyelim. İmanımızı ve heyecanımızı canlı tutalım.

Ailemizle, ana-baba ve çocuklarımızla, akraba ve komşularımızla, ihtiyaç sahipleri ile şefkat ve merhamet içerisinde ilgilenelim. Nasıl faydalı olabilirim diye tefekkür edelim. Evlerimiz Mescidi Haram, Mescidi Nebevi, Mescidi Aksa oldu ya, aynı zamanda bir ilim ve bilgi yuvası da oldu. Bir Müslüman olarak bilmemiz gereken konuları ihtiva eden İlmihali okuyalım.

Kitabı Kadimimiz Kur’an-ı Kerime göre, salgın hastalık musibeti tam da bir ibrettir. Her mü'min bu işaretten farklı bir ibret çıkaracaktır. Allahımız “İbret alın ey akıl sahipleri” buyuruyor. İbret alalım, ders alalım, aklımızı başımıza toplayalım. 

Salgın hastalıklarda Devlet Sorumlularımızın, sağlık otoritelerinin önerileri, Dinimizin de önerileridir. Uyulması gereken kurallardır. Bu bâdireyi atlatana kadar Milletçe sabredelim. Fitnelerden uzak duralım. Dinimiz bir insanın canını korumayı, can emniyetini sağlamayı en büyük esas kabul eder. Kendimizi ve başkalarını tehlikeye atacak davranışlarda bulunmayalım. Evde kalalım. 

Rasûlü Ekrem Aleyhisselam Efendimiz, karantina ilkelerini belirlemiştir:

“Hasta bir insanı, sağlıklı bir insanın yanına sokmayın, götürmeyin.”

“Bir yerde salgın hastalık varsa, oraya girmeyin.” 

“Olduğunuz yerde salgın varsa, oradan çıkmayın.”

“Salgına çare bulmak bir kulun nail olacağı en büyük mertebedir.”

Peygamberimiz “İnsanların en hayırlısı, bütün insanlığa en çok faydası olandır” buyuruyor. O halde Devlet Sorumlularımızın tedbirlerine harfiyyen uyacağız. Maskelerimiz ve sosyal mesafelerimize olan dikkat ile

ve örnek bir şekilde son büyük çaremiz olan dua, dua, duaya sarılacağız.

Başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere, bütün İslâm Âleminin mübarek Kadir Gecelerini en güzel temenni ve duygularla tebrik ediyorum. Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslâm dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını,  salgın hastalıktan, bir an önce kurtulmamızı, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.  Tüm geçmişlerimizle birlikte Şehitlerimizi, ahirete irtihal eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.

Milletimize, Devlet Yöneticilerimize, Sağlık çalışanlarımıza, Güvenlik güçlerimize, Vefa Sosyal Destek Gruplarımıza, fedakarca çalışan herkese Rabbimizden muvaffakiyetler diliyorum. Allah güçlerini artırsın, hepsinden razı olsun. 

24.05.2020 Pazar günü Bayram sabahına hayırlar içerisinde, sevdiklerimizle beraber Devlet sorumlularımızın almış olduğu tedbirler çerçevesinde en güzel ve hayırlı bir şekilde ulaşmayı, güzel bir bayram geçirmeyi Rabbimiz bizlere nasip etsin. Mübarek olsun Gecelerimiz ve mübarek olsun Bayramlarımız.



AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan Kadir Gecesi vesilesiyle tebrik mesajı yayımladı.

Çağlayan mesajında: ''İnanç ve medeniyetimizin temelini oluşturan, insanlığın yolunu aydınlatan rehber kitabimiz Kur’an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, kalplerimizin arınması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân veren Kadir Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Rahmet kapılarının sonsuza açıldığı, gönüllerimizin ve ellerimizin dualarla semaya uzandığı bu mübarek gecenin bereketinden nasiplenmek ve mutlulukla Ramazan Bayramına ulaşmak niyazıyla Karaman'lı hemşerilerimin ve İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik eder, bu mübarek gecenin birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızı arttırmasını bütün insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini Rabbimden niyaz ederim.'' dedi.


CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı

11 Ayın sultanı Ramazan ayını yaşadığımız bugünlerde bizlere yüce yaratanın göndermiş olduğu kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesine de kavuştuk. Türk İslam toplumu tarafından Kadir Gecesi diğer kutsal gecelerden daha üstün tutulmuştur tarihimiz boyunca. İnsanlığa iyiliği, adaleti, ilimi anlatan bizlere ışık tutan kutsal kitabımızı bu gece daha iyi anlamımız, yaratanın emirlerini hayatımızda uygulamamız ülkemizi, yaşadığımız coğrafyayı, Dünya’yı daha da güzel hale getirecektir. 

Bu gece daha çok ibadet edelim Dünya’da açlıktan kimse ölmesin, savaşlar sona ersin, analar ağlamasın, Dünya’yı ve ülkemizi saran Covid-19 virüsünden kurtulalım inşallah. Bu virüs sebebiyle evlerimizde geçireceğimiz bu gecede insanlık olarak düşünelim ve Kur’an-ı Kerim’in ilime ve bilime ışık tuttuğunu unutmayalım. Kendisini farklı konumlara yerleştiren din tüccarlarına izin vermeyelim, yüce Allah’ın ilk emri olan “Oku” emrini yerine getirirsek bizlere akıl yetisini veren yaratanı daha iyi anlayıp birilerine fırsat vermeden İslam’ı özgürce yaşayabiliriz. Bugün 19 Mayıs olması sebebiyle bu cennet vatanı kurtaran, bizlere armağan eden Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün ecdadımıza ve şehitlerimize de dualarımızı hediye edelim. 

Umut ediyorum ki Kadir Gecesi insanlığa, İslam âlemine, Aziz Türk milletimize huzuru, bolluğu, bereketi, kardeşliği ve dayanışmayı getirsin. Edilen duaların kabul olması dileklerimle bütün hemşerilerimin Kadir Gecesi mübarek olsun. 


Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Mehmet Muhammet Özdoğru 

Ülkemizin ve milletimizin bir daha böyle acı bir durumla karşı karşıya kalmaması için gerekli her türlü tedbiri siyasi, askeri, ekonomik, teklonojik ve sosyal alanlarda almamız kaçınılmaz bir zarurettir.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı idrak ettiğimiz bu günde, gençlerimizin, yeni nesillerimizin

bundan 101 yıl önce ülkemizi işgale kalkışan dış güçlerin eliyle üretilen manevi zehirlerden

korunmasının, manevi ifsada karşı neslimizin muhafazası için en ciddi tedbirlerin hayata

geçirilmesinin, yeni nesillerimizin bilimsel ve teknik kalitesi yüksek, aynı zamanda

ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesiller olarak yetiştirilmesi için gerekli adımların

atılmasının hayati öneme sahip olduğunu özellikle ifade etmek istiyoruz.

Günün anlamına ithafen önce Ahlak ve Maneviyat sloganı ile yetiştireceğimiz nesiller milli benliğimizi muhafaza edeceklerdir. Tekrar bir milli kurruluş mücadelesi vermemek için bu doğrultuda gençlerimizi ulusal kimliğimize kavuşturmak kaçınılmaz ve en mühim vazifemizdir. Bu günün başka bir önemide mübarek Kadir gecemizinde Tüm İslam alemine ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum ve siz değerli hemşerilerimi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.


Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çalik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çalik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;

“Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ne bir kez daha kavuşmuş bulunmaktayız.  Kadir Gecesi saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerdir. Bu gece, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânı olarak değerlendirilmelidir.  Bu gece, hepimizin rahmete berekete, bağışlanmaya ve olgunluğa ulaşabilmesi için çok önemli bir fırsattır. 

Günümüzde fazlasıyla görülen her türlü dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine aramızda sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliğin hâkim olması için çalışmalıyız. Huzur ve mutluluğun kaybolduğu, tartışma ve gerginliklerin zaman zaman en üst seviyelere yükseldiği böyle bir dönemde bizi biz yapan manevi değerlerimizi güçlendirmemiz gerekmektedir. 

Bu vesileyle; bu kutsal günlerin insani duyguların öne çıkmasına yardımcı olması ve mübarek Ramazan Bayramına ülkemizin ve tüm Müslüman camiasının barış, huzur ve mutluluk içerisinde girmesi dileklerimizle Kadir Gecenizi en içten duygularla kutlar; Tüm insanlık alemine barış sevgi ve huzur getirmesini temenni ederiz” dediler.



Ermenek Belediye Başkanı Atila ZorluMübarek Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan Ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Kadir Gecesi, sema kapılarının ardına kadar açıldığı, insanlığın hidayet rehberi Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, dua ve tövbelerin yaradan katında kabul edildiği, müstesna bir gecedir.Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu Gecenin tüm İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur ve mutluluklar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.