Kadınlar Hentbol'de En Çok Gol Atan Takımlar Belli Oldu. Temsilcimiz Minik Atılım 3. sırada

TAKİP ET

Türkiye Hentbol Kadınlar 1. Liginde iki grupta da ilk yarı geçtiğimiz hafta oynanan maçlarla tamamlanmıştı. A grubunda yedi maç, B grubunda ise sekiz maç oynandı.

İlk yarı itibariyle atılan goller göz önüne alındığında B grubunu lider olarak tamamlayan Ortahisar Belediye sekiz maçta attığı 320 gol ve maç başı (40)ortalama ile Kadınlar 1.Lig’de en çok gol atan takım oldu.

A grubu lideri Polatlı Belediye ise  (39.85) golle ikinci, A grubunu ikinci olarak tamamlayan temsilcimiz Karaman Minik Atılım (37.85) ile üçüncü. B grubunu yedinci sırada tamamlayan Sivas Belediye (36) gol ile dördüncü ve B grubu ikincisi Artvin 7 Mart (33.75) gol ile beşinci sırada yer aldı.

Ligde en iyi hücum yapan takım ise Ortahisar Belediye oldu.

Kadınlar Hentbol 1. Liginin en golcü oyuncuları da belli. A grubunda Kastamonu Dinamik’ten Özgecan Uçar 75 golle birinci, Karaman Minik Atılım Spor Kulübü’nden Saliha Hatun Çelik 65 golle ikinci, Eskişehir Hentbol’den Sümeyye Yılmaz’da 61 golle üçüncü sırada yer aldı. B grubunda ise Siirt İl Özel İdarespor’dan Songül Tezkorkmaz 79 golle birinci, Artvinspor’dan Seray Altun yine 79 golle ikinci, Sivas Belediyespor’dan Aslınur Çamcı da 73 golle üçüncü sırada yer aldı.



Karaman Minik Atılım Ortahisar Polatlı Belediyespor Saliha Hatun Çelik gol Özgecen Uçar Sümeyye Yılmaz Hentbol