KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanlığı, Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

CHP’Lİ KADINLAR, KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

  
Parti İl binasında düzenlenen kutlamalara CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Oya Asrak, İlçe Başkanı Onur Irgat, Kadın Kolları Yönetimi ve partili kadınlar katıldı.
    Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından açıklamada bulunan CHP Karaman Kadın Kolları İl Başkanı Oya Asrak;
    “Kadının özgürleşmesinin anlamı; dünyaya kendi gözleriyle bakmak, ona kendi elleriyle dokunmak, deneyimlerini kendi kafasında özümlemek, kendi sesini bulabilmek, sözlerini kendisi seçmek ve yüzyıllardır başkası tarafından yönetilmiş olmak yüzünden zorla yüzüne takılmışlığında ötesinde adeta derisinin içine işlemiş olan o maskeyi söküp atmaktır.
    Değerli yol arkadaşlarım, bugün 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü. Bugünün Dünya Kadınlar Günü olarak tarihe geçmesinde canlarını ortaya koyan direnen örnek kadınları anmak ve Kadınlar Günümüzü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Kadınlar sahip oldukları hakları uzun mücadeleler sonunda kazanmışlardır. Kadın hareketimizin çıkış noktasının özü, özgürlük ve eşitlik isteğidir. Emeğinin karşılığını alabilmenin yolunun insan haklarına sahip olmaktan geçtiğini sezen kadınlar 8 Mart 1957’de Newyork’un ilk uyanma hareketini başlatmışlardır. Amaçları günlük çalışma süresinin kısaltılması, ücretlerinin artırılması ve işten atılmalarını protesto etmektir. 40 bin kadın dokuma işçisi ayaklanmış kolluk kuvvetleriyle yapılan çalışmada ve fabrikada çıkan yangında 129 kadın ölmüş ve çok sayıda kadın yaralanmıştır.
    Kadın özgür ve mutlu olmayan bir toplum erkeği de özgür ve mutlu olamaz. Kadının mutluluğu toplumun mutluluğunu getirir. Dünyanın mutluluğu için her birey çaba harcamalıdır. Kadının haklarına kavuşması kendi çabasıyladır. Yıllardır kadınlara kim olduklarını hep başkaları söylemiş kadında hep kendisi ile ilgili sorumluluğu başkalarına bırakmıştır. Artık günümüz kadını sorumluluğuna sahip çıkarak kendi adına yalnızca kendi düşünerek erkek egemen toplumda bilinçli bir şekilde bende varım demek zorundadır.
    Türkiye’de durum ise daha vahimdir. Töre cinayetleri, işkence, öldürme, cinsel taciz intihara zorlama oranı hızla artmaktadır.
    Emeğin kazanımlarını insan onurunu, özgürlükleri üretkenliği, sevgiyi, barışı, eşitlik, dostluk ve dayanışmayı koruyup güçlendirecek bu ülkenin kahraman kadınlarının Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor ve tüm Dünya kadınlarını selamlıyorum.”dedi. CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver’de Kadınlar bu özel gününü kutladı.