Kadınlar bebek kefeniyle İsrail'in katliamlarını protesto etti

TAKİP ET

Karaman Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri ve vatandaşlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden kadın ve çocuklar için eylem yaptı.

Üyeler ve vatandaşlar, Necmettin Erbakan Parkı içerisinde bulunan Mescid-i Aksa görünümlü mescidin önünde bir araya geldi.
Grup adına açıklama yapan Kezban Gültekin, şunları söyledi:
"Bugün 8 Mart 2024 Dünya kadınlar günü. Bu gün işgal altındaki Filistin topraklarında, Gazze de, kadınlar çocuklarıyla beraber, acımasızca katledilmekte, savunmasız kadınların ve çocukların üstüne dünyanın en yıkıcı ve öldürücü bombaları atılmakta.
Dünya kadın örgütleri bu vahşeti hiçbir zaman görmedi ya da sadece kaygı duyduklarını belirten bir kınama yayınladı. Bugün yine kadın hakları konusunda büyük nutuklar atılacak ama Filistinli kadınlar ölmeye devam edecek. Biz böyle bir kadın hakları gününü tanımıyoruz ve kutlamıyoruz. Filistinli kadınlar ve çocuklar ölürken ve bütün dünya bunu seyrederken kimse bize kadın haklarından, insan haklarından bahsetmesin.
Kalbi Filistin için atan, yüreği Gazze'de çarpan,
Filistinli kadınların, Filistinli annelerin ve çocukların acısını kurşun yarası gibi yüreğinde taşıyan vicdan sahibi değerli katılımcılar;
Bir Aylardır bir büyük soykırıma uğrayan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız! bomba seslerinden tir tir titreyen çocuklar için, Gazzeli kadınlar için, anneler için buradayız.
Vurulan, yıkılan insanlık için buradayız.
Acımasız, vicdansız ve duyarsız insanlar için ve insan hakları, kadın hakları örgütlerinin duyarsızlıkları için buradayız.
Mazlumlar ve masumlar için buradayız.
Şehitlerimiz için buradayız.
Çaresiz gözü yaşlı analar ve kadınlar için buradayız.
Vicdanların sesi olmak için buradayız!
Kana doymayan, işgalci, katil, terörist, Siyonist İsrail'i lanetlemek; mazlum Filistinli kadınların ve çocukların haklı davasına destek vermek için buradayız!
Kudüs'e selam olsun! Gazze'ye selam olsun!
Selam olsun Filistin halkının haklı mücadelesine!
Selam olsun Filistinli kadınlara, Gazzeli annelere..
Bebek, kadın, çocuk katili terörist israil kana doymuyor!
Gazze'de aylardır bir savaş suçu ve vahşet işlenmekte!
Gazze'de Terör devleti İsrail tarafından soykırım yapılmakta!
Gazze'de bebekler, çocuklar, kadınlar, anneler, siviller katledilmekte...
Uluslararası toplum, insan hakları ve kadın hakları dernekleri, güya medeni (!) Avrupa, Gazze'deki soykırımı film izler gibi izlemekte. İkiyüzlü batı uygarlığı, güya kadın hakları dernekleri Gazze'de başını kuma gömmüştür.
İkiyüzlü batı bu vahşeti görmezden gelmektedir. İnsan Hakları Örgütleri, kadın hakları dernekleri üç maymunu oynamaktadır! Güya bu insan ve kadın hakları örgütleri çocuklar ve ,anneler paramparça olurken sadece kaygılıdırlar.
Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere!
Yazıklar olsun riyakarlık yaparak terörist İsrail'e arka çıkanlara!
Yazıklar olsun bu vahşeti görmezden gelen kadın hakları örgütlerine
Gazze'de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor.
Parçalanan bebek bedenleri, çaresiz anneler, kadınlar yüreklerimizi dağlıyor,
Gazze'de; çocuklar öldürülüyor! Kadınlar öldürülüyor! Yaralılar öldürülüyor! Ambulanslar vuruluyor! Gazze'de insanlık ölüyor. ama birileri çıkıp 8 Mart dolayısıyla kadınlara verilen haklardan bahsediyor.
Mazlum insanların feryadına kayıtsız kalamayan devletimiz ve milletimiz yüzyıllardır olduğu gibi Filistin halkının yanında olmuş, maddi ve manevi hiçbir yardımı esirgememiştir. Ülkemiz devleti ve milletiyle Filistin'e her türlü gida, sağlık ve ekipman desteği sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir. Allah hepinizden razı olsun.
Terörist ve bebek katili, anne katili İsrail'e karşı bir tavrımız bir duruşumuz olmalı. Terörist ve bebek katili İsrail'e karşı tavrımızı ve duruşumuzu maddi yardımlarımızla göstermeliyiz, İsrail menşeli ürünleri boykot ederek göstermeliyiz, dualarımızla göstermeliyiz. Meydanlara çıkıp göstermeliyiz.
Dünya devletleri, özellikle Müslüman ülkeler, uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze'de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir!
İsrailli katiller, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır!
Ey Siyonist İsrail, Ey işbirlikçi ABD ve Batı, bu firavunluğunuza karşı, elbet yeni Musalar çıkar... Elbet Musalar doğuran anneler çıkar...Bu firavunluğu ve bu zülüm saltanatını yıkar!" 
Konuşmaların ardından, Gazze'de ölen bebekleri sembolize eden "kefene sarılı cenazeler" mescidin önüne bırakıldı.
Programa katılanlara çorba ikramında bulunuldu. 










Karaman bebek İsrail Filistin Gazze