KADIN-ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

TAKİP ET

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü personeli Psikolog Elif Kutlu tarafından 17-21 Aralık tarihleri arasında  Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği Eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Başhekimliği ve istasyonları, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve bağlı birimleri, Aile Hekimlikleri ve Kazımkarabekir Entegre Hastanesi personellerinin katılımıyla gerçekleşen eğitimde yaşamın her alanında kadın-erkek eşitliği vurgulandı.

Cinsiyet, toplumsal cinsiyet, eşitlik ve fırsat eşitliği kavramları tanıtılmış toplumsal cinsiyet rollerinin oluşumunda etkili olan kalıp yargılar üzerine dinleyicilerin de katılımıyla paylaşımda bulunulmuştur. Bireylerin kendilerinden beklenen rol, görev ve sorumlulukları yerine getirmede başarısız hissetmeleriyle meydana gelen toplumsal cinsiyet rolü stresine vurgu yapan Kutlu; ev işlerini yapma ve çocuk bakımını sağlama hususunda kendini yetersiz hissetmenin kadınlarda toplumsal cinsiyet rolü stresine sebep olduğunu, erkeklerin ise sert görünmelerinin engellenmesi ve kadınlardan aşağı kaldıklarını hissetmeleri koşulunda toplumsal cinsiyet rolü stresi yaşadıklarını ifade etti.

Kadın hakları kazanımlarının kilometre taşlarına değinilen eğitimde; ilgili bildirgeler, sözleşmeler, genelgeler ve şartlar tanıtılmış ve önemlerine değinildi.

TBMM KEFEK(Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu) çalışmaları, rapor ve hedeflerinin anlatıldığı çalışmada kurumsallaşan KEFE birimlerinin işlevi tanıtıldı.

Son olarak, kadın ve insan ticareti başlığı altında; fuhuş,işgücü sömürüsü ve organ ticareti amacıyla gerçekleştirilen insan ticareti konusuna değinilmiştir. İnsan ticaretini tespit etmeyi amaçlayan sorular sunulmuştur. Tespit etmemiz durumunda ulaşabileceğimiz telefon numaraları ve online adresler tanıtıldı.