JUDOCULAR MADALYALARINI ŞEHİTLERE ARMAĞAN ETTİ

TAKİP ET

Judoda Gençler Avrupa Şampiyonası dün sona erdi. Avusturya'da bir gümüş ve üç bronz madalya kazanan millilerimiz asker selamı verip, aldıkları madalyaları şehitlerimize armağan etti.

Judoda Gençler yaş kategorisindeki en önemli sınavlardan biri olan Avrupa Şampiyonası dün Avusturya’nın Oberwart kentinde tamamlandı. Bu yaş grubunda önemli başarılara imza atan Milli Takımımız, şampiyonayı ilk gün kazandığı bir gümüş ve üç bronz madalya ile kapattı. 44 kiloda Melisa Çakmaklı gümüş, Tuğba Yayla bronz madalya kazanırken, 52 kiloda Damla Çalışkan ve 66 kiloda Bilal Çiloğlu Avrupa üçüncüsü oldu. Dereceye giren dört sporcumuz, verdikleri asker selamıyla kazandıkları madalyaları şehitlerimize armağan etti.
44 Kiloda İki Madalya
Oberwart’ta düzenlenen şampiyonada Türkiye’nin tek altın madalya maçına Melisa Çakmaklı imza attı. 44 kiloda tatamiye çıkan Melisa, başa baş giden final maçında Hollandalı rakibi Amber Gersjes’e maçın bitimine altı saniye kala ippon ile kaybetti. Geçen yıl henüz Ümitlerde yarışırken, Gençlerde Avrupa ikincisi olan Melisa, bu yıl da yine Avrupa ikincisi olmayı başardı. Geçen sene Gençlerde dünya üçüncülüğü alan milli judocu, şimdi hedefinin Ekim ayındaki Dünya Şampiyonası’nda da yine derece yapmak olduğunu söyledi. Melisa’nın gümüş madalya aldığı 44 kiloda Tuğba Yayla ise Macar Szandra Tamasi’yi iki yuko ile yenerek bronz madalya kazandı. Bu yıl bir çok turnuvada 44 kiloda birlikte kürsüye çıkan Melisa ve Tuğba, Avrupa Şampiyonası’nda da ayrılmadı.
Damla ve Bilal Kürsüde
Avusturya’daki şampiyonada kızlarda en kalabalık sıklet, 29 sporcunun kayıtlı olduğu 52 kiloydu. Damla Çalışkan, bu sıklette madalya çıkarıp, önemli bir başarıya imza attı. Geçen ay Berlin’deki zorlu Avrupa Kupası’nda üçüncü olup, Oberwart’a formda giden Damla, üçüncülük maçında Sloven Anja Stangar’ı ceza ile yenip, kürsüye çıkmayı başardı.

Açılış gününde 34 sporcunun kayıtlı olduğu erkekler 66 kiloda da Türkiye’ye madalya geldi. Henüz Ümitler yaş kategorisine dahil olan ve bu yıl bu yaş kategorisinde Avrupa şampiyonu olan Bilal Çiloğlu, Gençler kategorisindeki ilk yurt dışı deneyiminde bronz madalya aldı. Dört rakibini yenip ulaştığı yarı finalde, gün sonunda şampiyon olan Rus Pavel Patokov’a kaybeden Bilal, madalya maçında Moldovalı Gheorghe Blanaru’yu geçip, podyuma çıktı.
Milli Takımımız, dört madalya topladığı açılış gününde beşinci madalyayı da kıl payı kaçırdı. 43 sporcunun kayıtlı olduğu ve çekişmenin en üst düzeyde yaşandığı sıklet olan 73 kiloda Murat Bektaş bronz madalya maçına kadar ilerlemeyi başardı. Üçüncülük için Ukraynalı Artem Khomula ile karşılaşan Murat, bronz madalya maçında kaybedince, beşinci sırada kaldı.
“Sıradaki Hedef Dünya Şampiyonası”
Dört madalya kazandıkları şampiyonanın ardından Milli Takımın performansını değerlendiren Teknik Direktör Mustafa Birinci, “Geçen yıl da Avrupa Şampiyonası’nda dört madalya kazanmıştık. Bu yıl da aynı başarıyı tekrarladık. Burada yarışan sporcular, yıl boyunca yapılan turnuvalar sonunda seçilen judocular ve hepsi madalya hedefiyle buradaydı. Kolay rakip yoktu ve buna rağmen dört madalya çıkarmayı başardık. 73 kiloda da bronz madalya alabilirdik ancak şanssızdık. Şimdi Ekim ayında Abu Dabi’deki Dünya Şampiyonası var. Geçen yıl Dünya Şampiyonası’ndan iki madalya çıkarmıştık. Bu yıl da aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz. Bayramın ardından hazırlıklarımıza başlayacağız. Avusturya’da kazandığımız madalyalar ülkemize hayırlı olsun. Elde ettiğimiz başarıyı şehitlerimize armağan ediyoruz.” diye konuştu.