Jandarmadan Fosil Kaçakçılığı Operasyonu

TAKİP ET

Karaman'da Neolitik döneme ait olduğu değerlendirilen bitki ve hayvan fosillerini Mersin'e götürüp satmaya çalışan bir kişi bin 780 adet bitki ve hayvan fosili ile birlikte yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Karaman İl Jandarma Komutanlığı Ermenek İlçe Jandarma Komutanlığı Güneyyurt Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından Kaçakçılıkla Mücadele faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda Neolitik döneme ait olduğu değerlendirilen bitki ve hayvan fosillerini Mersin iline götürüp satacağı tespit edilen S.A isimli şahsın Ermenek ilçesi Aşağıçağlar Köyünde bulunan evinde ve aracında yapılan aramada, bin 780 adet bitki ve hayvan fosili, 1 adet Roma dönemine ait tarihi eser olduğu değerlendirilen obje ile 1 adet cep telefonu ele geçirildi.

Yakalanan şahısla ilgili adli işlemlere devam edildiği belirtilirken ilimizde vatandaşın huzur ve güven ortamının devamını sağlamaya yönelik denetim ve uygulamalara, her türlü kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerine kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edileceği açıklandı.

bitki ve hayvan fosili Karaman İl Jandarma Komutanlığı Ermenek Güneyyurt kaçakçılıkla mücadele Mersin Neolitik dönem tarihi eser