İyilikte Yarışan Sınıflar projesi

TAKİP ET

Türkiye'nin 81 ilinde uygulanan Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var

 İyilikte Yarışan Sınıflar projesi kapsamında 2015-2016 eğitim – öğretim yılı ilk dönemi itibariyle toplamda 5 bin 971 okuldan 20 bin 260 yetim çocuğa destek verilirken, bin 87 Kur’an kursundan da 1,589 yetim çocuğa destek verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Egitim Bir Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesinde, ilimizden de 42 okul ve 5 kuran kursu, 78 yetim öğrenci ile kardeş oldu. Bunun yanında Karaman’da öğrenim gören 81 yetim öğrenciye de diğer illerden öğrenciler ve sponsorlar destek verdiler.
Konuyla ilgili Karaman İHH İnsani Yardım Derneğinden yapılan açıklamada “Kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmek için şimdilik 56 ülkede yetim kardeşliği ilan ettik. Yeryüzündeki tüm sorunlara rağmen, vicdanımız ve tarihimizden aldığımız değerler bize bu çalışmayı zorunlu kılıyor. Sömürmeden ve sömürülmeden, yaşamak ve yaşatmanın derdindeyiz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve yetim sponsorlarının katkılarıyla dünyada 75 bini aşan yetim öğrenci okullarına devam edebiliyor. Bu vesileyle tüm proje katılımcılarına teşekkür ediyor, bugün başlayacak ikinci dönemde öğretmen ve öğrencilere başarılar diliyoruz.” denildi.