İyilikte payınız olsun!

TAKİP ET

Karaman İHH İnsani Yardım Derneği tarafından, Kurban Bayramı'nda gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin açıklamalar yapıldı.

Açıklamada, İHH olarak 2018 yılı Kurban Bayramı’nda 2 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

İHH geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda bağışçıların desteği ile 103 ülke ve bölgede 2 milyondan fazla ihtiyaç sahibine 56 bin 931 kurban hissesi ulaştırdı.  İnşallah bu Kurban Bayramı’nda da 90 ülke ve bölgede ihtiyaç sahibi ve mazlum milyonlarca kardeşimize ulaşmayı hedefliyoruz. İHH olarak vekâlet usulü ile 27 yıldır olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da ilimizden başlayarak ülkemizin tüm illerinde ve 5 kıtada bağışçılarımızın kurban hisselerini ihtiyaç kardeşlerimize ulaştırıyoruz.

Kurban Allah’a Yakınlaşma Vesilesidir

Yaklaşan Kurban Bayramı’nı etrafımızdan başlamak kaydıyla yeryüzündeki tüm kardeşlerimizle kaynaşarak maddi ve manevi paylaşımlarımızla, yerine getireceğimiz ibadetlerle Allah’a yakınlaşma vesilesi olarak görüyoruz. Bayramlar sadece tatil günleri değil, ziyaretlerin sevinci, bir araya gelmenin mutluluğu, bayram harçlıkları ve küçük ikramlarla sevindirilen çocukların gülücükleriyle yaşanan anlardır.

Bu bilinçle kurbanımızı mümkün mertebe evimizde kesip,  ailemiz, çocuklarımız, dostlarımız ve yereldeki ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak ve bayram sevincini hep birlikte aile ve yakınlarla yaşamak gerekir.

İkinci Kurbanlarınıza Talibiz

Birden fazla kurban kesimi yapacak veya kesim sonrası et işlemleriyle uğraşamayacak durumdaki hemşehrilerimiz için gerek ilimizde gerekse ülkemizin diğer şehirlerinde veya savaş, açlık ve doğal afetlerden dolayı daha zor şartlar altında hayatını devam ettirmek zorunda kalan mazlum ve mağdur ülkelerdeki kardeşlerimize ulaştırmak amacıyla ikinci kurban hisselerinize talibiz. Tüm Karamanlı hemşehrilerimizin sağlık ve huzur içerisinde bayrama erişmelerini diler, vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz.

Ülkemiz Dahil 90 Ülke ve Bölgede İhtiyaç Sahiplerine Ulaşacağız

Balkanlar: Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbi̇stan (Sancak ve Preşova), Karadağ ve Romanya.

Afrika: Çad (Çad, Orta Afri̇kalı mülteciler ve Nijeryali mülteciler), Kamerun (Kamerun ve Orta Afrikali mülteciler), Gana, Mali, Ni̇jer, Senegal, Benin, Si̇erra Leone, Liberya, Togo, Burundi, Etiyopya (Etiyopya ve Ogaden), Güney Afrika, Güney Sudan, Kenya (Kenya ve Mombasa), Swaziland, Malavi, Mozambik, Ruanda, Somali, Sudan (Darfur, Hartum ve Kesele), Tanzanya, Uganda ve Zimbabve.

Asya: Bangladeş (Bangladeş ve Arakanlı mülteciler), Hi̇ndistan, (Hindistan, Jammu Keşmir, Kerala ve Assam), Pakistan (Pakistan ve Keşmir), Nepal, Sri Lanka, Myanmar (Burma ve Arakan), Vietnam, Tayland (Patani), Endonezya (Açe ve Palu),  Bangsamoro, Kamboçya ve Doğu Türkistan.

Ortadoğu: Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Irak (Musul, Bağdat ve Kerkük),  Lübnan (Filistinli mülteciler ve Suriyeli mülteciler), Ürdün (Suriyeli mülteciler),  Suri̇ye, Yemen, Mısır ve Tunus.

Orta Asya ve Kafkasya: Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Moğolistan, Azerbaycan (Azerbeycan, Ahıska ve Çeçenistanlı mülteciler), Gürcistan (Çeçen Mülteciler ve Acara), Rusya (Adıgey, Osetya, Karaçay-Çerkes, Kabarday-Balkar, Dağıstan, İnguşetya, Abhazya ve Çeçenistan).

Amerika: Kolombiya ve Venezuela.

Nerelerden Bağış Yapabilirsiniz?

* Hafta içi 9-18 saatleri arasında Fenari Mahallesi 297.Sokak 4 Numaralı adresteki Dernek büromuza gelerek makbuz karşılığında tercih ettiğiniz ülke ve bölgede kurbanınızı kestirebilirsiniz.

https://www.ihh.org.tr/kurban