İYİ Partili Bayraç, "Çanakkale tarihe destan olarak geçti"

TAKİP ET

İYİ Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Bayraç, 'Türk milleti olarak gurur duyduğumuz Çanakkale zaferi, Türk milletinin destansı mücadelesini dünyaya göstermiştir'

İYİ Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Zühtü Bahadır Bayraç, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 104. Yıldönümünde mesaj yayımladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin destansı mücadelesinin bir göstergesi olduğunu hatırlatan İYİ Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Zühtü Bahadır Bayraç; “Öncelikle üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, ecdadımızın varlığının, birliğinin ve beraberliğinin sembolleri aziz şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tekrar rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyorum.

Çanakkale zaferi Türk milletinin gurur duyduğu, dönüm noktalarından biridir. 18 Mart Çanakkale zaferi, Türk milletinin bağımsızlığını ve topraklarını korumak için savaştığı, I. Dünya Savaşının sonucunu etkileyen, dünya tarihinde de önemli bir yere sahip olan savaşların sonucudur. I. Dünya Savaşı devam ederken, Çanakkale boğazının askeri ve ticari önemi, adaların cazibesi ve boğazı geçerek İstanbul'u ele geçirme arzusu bulunan İtilaf devletlerinin harekete geçmesiyle başlayan savaş, şanlı tarihimize kahramanlıkların yaşandığı bir destan olarak geçti.

Çanakkale Zaferi, öz yurdunu korumak için şahlanan yaralı bir ulusun, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir savaştır. Bu durumuyla dünya harp tarihlerine geçmiş ve Türk tarihine de altın harflerle yazılıp Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur.

Bu zaferler, büyük Türk Ulusuna Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Mustafa Kemal’in Anafartalarda parlayan yıldızını 18 Mart’ın şafağı aydınlatmış, bu zafer, Türk’e, öz benliğini ulusal kimliğini bulma yolunu göstermiş, Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale’nin sularında ve Conk Bayırı’nda atılmıştır.

Gururla eda ettiğimiz Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü vesilesiyle geçmişten bugüne canlarını vatan, millet, din, devlet ve bayrak uğruna feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle yâd ediyorum.” dedi