İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI İSMET HATİPOĞLU "ATATÜRK PARKI EMEKLİLERİN SESİ, BEN DE ELİ KULAĞI GÖZÜ OLACAĞIM"

TAKİP ET

İyi Parti  Karaman Milletvekili adayı İsmet Hatipoğlu, Atatürk parkının emekli vatandaşlarımızın en önemli mekanlarından birisi olduğuna dikkat çekerek; “Atatürk parkına seçimden seçime selam verenler, emeklilerin gerçek anlamda sorunlarını ve dertlerini bilmiş olamazlar. Atatürk parkında ay sonunu hesap eden emekli Hasan amca ve Nuran teyze ile bu parkta birlikte oturup kalkmayanlar seçimde süslü laf etmekten öteye gidemezler. Yazı kışı birlikte geçirdiğimiz emekli vatandaşlarımız ya komşumuzdur, ya akrabamızdır ya da arkadaşımız. Ben Atatürk parkını ve parkta oturan hemşerilerimin yüzüne bakabilmeyi bu nedenle çok önemsiyorum. Bu gerekçe ile Karaman’da Atatürk parkı emeklilerin sesidir, ben de eli kulağı gözü olmaya söz veriyorum” dedi.

            Hatipoğlu partisinin emeklilere yönelik politikaları hakkında açıklama yaparak, ömrünü emeğiyle kazanan insanlarımızın, emeklilik dönemlerinde rahat etmelerini sağlayacak önemli adımların atılacağını söyledi.

            Emeklikler için intibak yasasının çıkarılacağını belirten Hatipoğlu; “Emeklilerimizin maaşlarını enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın emeklilik sorularını çözeceğiz. Emeklilikte yaşa takılan sorunlar İyi Parti’nin öncelikli icraatları arasındadır.   Sağlıkta “muayene ve ilaç katkı payını emeklilerden almayacağız. Emeklilerin bütün haklarını gözeten kollayan imkanlar emekli vatandaşlarımıza mutlaka geri teslim edilecek” dedi.

            Yıllardır ekonomiyi çökertir gerekçesi ile emeklisine bayram ikramiyesini çok gören AKP iktidarını eleştiren Hatipoğlu;  “Bu hakkı, bugün seçim yatırımı yapanlar yarın yeniden vazgeçtik diyebilirler. Çünkü muhalefet partileri bunu gündeme getirdiklerinde bir hayal olarak yorumlamışlardı. Bekara karı boşamak kolay demişlerdi, bütçe açığı yüzde 70 artar demişlerdi.  Şimdi seçime giderken kesenin ağzını açma zihniyeti ile sormazlar mı madem bu  imkan vardı da, yıllardır emekliyi bu imkandan neden mahrum ettiniz?   Neden bu hakkı  hak olarak teslim etmediniz de seçim rüşvetini  emekliyi layık gördünüz.  İkramiyesini almaya hazırlanan emekli vatandaşlarımız bütün bu gelişmelerin artık farkındadır.

Çünkü gerçek gündem Atatürk parkındadır ve o parka seçimden seçime uğrayıp el sallayanlara, artık emekliler de ‘güle güle’ deyip el sallayacaktır” dedi.