İYİ PARTİ KARAMAN VE ERMENEK ADAYLARINI TANITTI

TAKİP ET

İyi Parti Karaman İl Başkanlığı Karaman ve Ermenek Belediye Başkan adaylarını tanıttı.

Kale Sosyal Tesislerinde düzenlenen aday tanıtım törenine İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İyi Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İyi Parti İl Başkanı Kenan Arı, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İyi Parti İl Başkanı Kenan Arı, Türkiye genelinde seçim heyecanı yaşadıklarını söyledi. 

Seçim çalışmalarına devam ettiklerini belirten Arı, “Ülkemizin uzun yıllardır devlet planlaması olmaksızın kurulan kadrolarla yönetildiğini görüyoruz. Bugün ülkemizin içinde olduğu durum herkesin malumudur. Ülke kaynaklarının hızla tükendiği her alanda dışa bağımlı bir hale getirilmiş durumdayız. Bizler İyi partililer olarak buna bir dur diyeceğiz. Karaman'da ve ülke genelinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İyi Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik da konuşma yaparak adaylara başarılar diledi.

İyi Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Zühtü Bahadar Bayraç ise konuşmasında, Bilindiği gibi 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler dolayısıyla tüm ülkemizde olduğu gibi Karaman’ımızda da hareketli bir siyasi atmosfer oluşmuştur. İyi parti olarak bizlerde şahsımın adaylığında 24 Haziran Genel Seçimler sonrası, planlamaya başladığımız yerel seçimler için çalışmalara başladık.
Yerel seçimler, adayların projeleriyle, liyakatlarıyla, ekipleriyle, dürüstlükleriyle sınandığı bir yarıştır.  Öncelikle şunu belirteyim ki; şehrimize dair projelerimiz, beton üzerine, halkın gerçek sorunlarından uzak konular üzerine kurgulanmamıştır. İnsana, ahlaklı nesillere, temiz ve yaşanılabilir bir Karaman’a yönelik projelerdir.
Bir Karamanlı olarak şehrimizle ilgili en büyük problemin son yıllarda hızla artan asayiş sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sorunun temelinde ve çözümünde sadece kolluk kuvvetlerini sorumlu görmek en büyük gaflettir. Suçu engelleyen en önemli şey vicdandır. Vicdanı öldüren en büyük illet ise bağımlılıktır. 
Şehrimizde asayiş sorununun altında yatan en büyük sebep; gençlerimizin hap bağımlılığıdır. Mesleğim itibari ile de asayiş sorununun temel nedenleri üzerinde yıllardır araştırma yapmaktayım. Bu araştırmalarımla zaman zaman devlet kurumlarıyla çeşitli projeler gerçekleştirdik. Bu süreçte nice efendi, halim selim gencin hap içip suç işlediğini gördüm. 
Peki çözüm nedir? Bu maddelerin satıcılarını yakalayarak bitirmek mi? Madde kullanıcılarına ağır cezalar vermek mi? Her on metreye mobese veya kolluk kuvveti yerleştirmek mi? Elbette ki hayır, şunu bilmeliyiz ki talep oldukça arz bitmeyecektir, bir yolunu bulacaktır. Kolluk kuvvetlerinin çalışmaları ne kadar önemli ise il sağlık müdürlüğü, STK’lar , Gençlik ve Spor Müdürlüğünün, belediyenin organizatörlüğünde çalışması, örnek çalışmaları incelemesi, şehrimize uygun hale getirilmesi ve ciddi bir şekilde uygulanması gerekmektedir. 
Bu gençler, çocuklar bizim, şehrimizin gençleri ve geleceğidir. Bağımlılıkla ilgili gerekirse en büyük bütçeyi ayırıp, en kapsamlı, en profesyonel projelerle bu sorunu çözeceğiz. Gençlerimizin bu illete tevessül etmelerinin önüne geçip, bu illete bulaşmış olanlarında tedavilerini ve rehebilite edilmelerini sağlayacağız.
Şehrimizin en büyük sorunlarından biri de kötü kokudur. Bu kokunun iki sebebi vardır. Birincisi kanalizasyon atıkları için 1990’lardan kalan bir tesis kullanılması. İkinci sebebi ise kanalizasyon ve yağmur tahliye hatlarının tek olması. Arıtma tesisinin modernizasyonunu gerçekleştirip, çevresinede mümkün olduğu oranda yeşillendirme yapacağız. Kanalizasyon ve yağmur tahliye hatlarının ayrılmasının çok büyük bir bütçe ve çok uzun bir zaman alacağını biliyoruz. İnşallah bu projeyi başlatarak uzun vadede bu konunun çözülmesine öncülük edeceğiz.
Bir diğer problemimiz ise şehrimizde özellikle kenar mahallelerde gezen başıboş köpeklerdir. Bu hayvanlar için uluslararası standartlarda hayvan barınağı yaparak orada toplayacağız, barınağa kamera sistemi kurarak isteyenin online izleyebileceği bir yapı kuracağız.
Asayiş Kötü koku Başıboş köpekler sorunlarından ayrı şehrimizin ekonomik, kültürel, konularını ele alacağız. Ulusal ve uluslararası arenada en büyük sorunumuz tanıtımımızdır. Tanıtım işi klişe yollarla ele alınacak bir konu değildir. Bu konuda tüm STK’larla sözde değil gerçek  bir birliktelik oluşturup, profesyonel bir ekiple divle peynirinden bisküviye, Mevlana Hz.den , Yunus Emre’ye, Karamanoğlu Mehmet Beyden Piri Reis’e tüm değerlerimizi tanıtacağız, tanıttıracağız. Sadece mahalle adı olarak bildiğimiz Zembilli Ali Efendi’nin,Siyahser Sultanın,Molla Fenarinin ,Kenzi’nin,Gufrani’nin kim olduğunu önce şehrimize sonra Türkiye’ye öğreteceğiz. Bu kapsamda Türk Dil Bayramını çok daha çoşkulu ve etkin yapacağız.
Şehrin, özellikle merkezin otopark sorununu çözeceğiz. İsmet paşanın,30 metrelik yolun arka ve ara yolları üzerindeki otoparkları katlı sistemlere çevireceğiz. Çamlığı yap-işlet-devret modeliyle cazibe merkezi haline getireceğiz.Çocuk parkları ,spor alanları,kerpiç evleri olan bir yapıya kavuşturacağız.  Mezarlık civarındaki Yesevi Ulu Caminin yapımını ve yeni musalla alanının yapımını hızlandırarak en kısa sürede bitireceğiz. İsteyen cenazesini omuzlarda taşıyarak daha kolay kabrine götürebilecek.
.Şehir merkezine uzak olan devlet hastanesi için gece ulaşımı kolaylaştıracağız. 4. ve 5 Tokinin yol sorununu çözeceğiz. Kılbasan’ın ve Fisandun’un belediyenin mücavir alanları olmasını sağlayıp. Orta ve uzun vadede Kılbasan’da: Karadağın eteklerinde villa alanları,mesire alanları oluşturup İnanç Turizmini geliştireceğiz. İmarı Fisandun alanına doğru yönlendirip sıfırdan yeni cazibe merkezi haline getireceğiz.
Şahsımın ve teşkilatımın en en başta da dediğim gibi 24 Haziran’dan bugüne hazırladığımız onlarca ayağı yere basan projelerinden en önem verdiğim,en cana dokunur projelerini sizlere anlattım. Bizler İyi Belediyeciliğin öncüleri olacağız,Karaman’ı şeffaf adil bir yönetime kavuşturacağız,günü kurtarmak için değil geleceğimiz için çalışacağız.Bu yarışta işimiz kolay değildir çünkü bizim için başarıya ulaşan her yol mübah değildir.Kolaylaştıracağız,zorlaştırmayacağız.Müjdeleyeceğiz,nefret ettirmeyeceğiz. İyi geçinip ihtilafa düşmeyeceğiz.  Bugün burada bulunarak bizleri yalnız bırakmayan,burada olmasada gönülleri bizle olan tüm cesur hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi. 
İyi Parti Ermenek Belediye Başkan Adayı Atilla Zorlu’da bir konuşma yaparak seçim vaatlerini açıkladı.

Zorlu, "Bizlerde mevzu bahis Ermenek ise gerisi teferruattır dedik. Bizler Mustafa Bahçeli beyle Ermenek'i beraber yönetme kararı aldık. Önümüzdeki hafta içerisinde Milliyetçi Hareket Partisinden. Saadet Partisinden Adalet ve Kalkınma Partisinden partimize katılımlar olacak. Ben burada sizlerin huzurunda inşallah Ermenek'te İyi Partinin bayrağını dalgalandıracağımın sözünü veriyorum. İnşallah hemşehrilerimizin desteği ile Ermenek'i alacağız" dedi.

Anavatan Partisi Mevcut İl Başkanı Aziz Göktaş partisinden istifa ederek İyi Parti'ye katıldı. 

Program, aday ve katılımcıların toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.