İYİ Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Nihal Tümene

TAKİP ET

31 Mart 2024 Mahalli Seçimleri için Siyasi Partilerdeki hareketlilik sürerken, Karaman'da Belediye Başkan Adayı belirleme süreci de tamamlanmak üzere.

Karaman’da AK Parti, MHP ve CHP Karaman Belediye Başkan adaylarını açıklarken İYİ Parti’de aday henüz açıklanmamıştı.
Gazetemizin bu konuda yaptığı haberde İYİ Parti’nin Belediye Başkan adayının bir Bayan olduğunu duyurmuştuk şimdi de isim netleşti ve Adayın İnşaat Yüksek Mühendisi Nihal Tümene olduğu öğrenildi.
Nihal Tümene 2007-2012 Yılları arasında Karaman Belediyesi İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüklerinde görev yaptı ve buradan emekliye ayrıldı. İnşaat Mühendileri Odası Karaman Temsilciliği ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü ve 2018 Yılında İYİ Parti Merkez İlçe Yönetimine girdi ve ardından İl Yönetim Kuruluna seçildi.
Nihal Tümene yarın yapılacak olan İYİ Parti’nin TBMM Grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener tarafından İYİ Parti Karaman Belediye Başkan adayı olarak tanıtılacağı öğrenildi.
NİHAL TÜMENE ÖZGEÇMİŞİ
Adı Soyadı: Nihal TÜMENE
Doğum Yeri, Tarihi: İstanbul, 1966
Eğitim:
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Yüksek Lisans (1992 - 1996), Mekanik Anabilim Dalı
Yıldız Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü
Lisans, (1983 - 1988)
Kadıköy Kız Lisesi
Lise,  (1980 - 1983)
İş Deneyimi:
Yapı Denetim Şirketi (Ekim 2012 – Günümüz ) Karaman
Yapı Denetim Şirketinde Uygulama ve Proje Denetçisi olarak çalışmaktayım.
Karaman Belediyesi (Haziran 2007 - Şubat 2012)
Karaman Belediyesi, İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğünde; Proje kontrolü, Kaçak yapı takip, Yapı Kullanma İzin Belgesi verilmesi, İhale dosyası hazırlanması, İnşaat kontrolü, Hakediş hazırlanması konularında çalıştım. Emekli olarak işten ayrıldım.
Boğaziçi İnşaat, (Kendi proje bürom) (Kasım 2004 - Mayıs 2007) Karaman
Mesa Mesken San.A.Ş. (Kasım 1999 – Haziran 2002) İstanbul
İhale - Metraj Grup Şefi;
İstanbul, Bahçeşehir Konutları, II. etap II. kısım inşaatlarında önce kesin hesap elemanı olarak çalışmaya başladım, kısa süre sonra İhale -metraj grup şefliği kadrosuna getirildim. Projenin tamamlandığı dönemde inşaat sektöründe yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Şirket yeni projelere başlamadığı için iş akdimiz fesh edildi.
Üçem Taah. Tic. (Kasım 1996 - Kasım 1999) İstanbul
Hakediş ve Sözleşme hazırlanması konusunda çalıştım. Çalıştığım şirketin de bünyesinde olduğu Balkaner Holdingde baş gösteren bir takım olumsuzluklar nedeniyle işten ayrılarak Mesa Mesken Şirketine geçtim.
Key Tekstil, Planlama Elemanı
(Haz 1996 - Kas 1996) İstanbul
Farklı bir sektörde çalışmayı da deneyimlemek istediğim için bir Tekstil fabrikasında planlama bölümünde çalıştım. Ancak çalışma konusunun bana uygun olmadığını görerek tekrar inşaat sektörüne geçtim.
Mimarlık Bürosu (Mart 1995 - Mayıs 1996) İstanbul
Turistik tesis projelerinin statik-betonarme projelerinin hazırlanmasında çalıştım. 
ERDEMLI Proje ve Müşavirlik Ltd.Şti (Temmuz 1988 - Ağustos 1992) İstanbul
Sanayi yapılarının statik-betonarme projelerinin hazırlanması konusunda çalıştım. Yüksek Lisans yapmak üzere işten ayrıldım.
Mühendislik Bürosu (Haziran 1987 - Haziran 1988) İstanbul
Mezun olmadan önce 1 yıl konut projelerinin statik-betonarme projeleri konusunda çalıştım.
STK:
İMO: İnşaat Mühendisleri Odası Karaman Temsilciliği
Temsilci, 2021 yılında 2021-2022 yılları için, 2022 yılında 2022-2024 dönemi için Konya Şubesi tarafından atanarak Temsilci olarak görevlendirildim. 
Temsilci yardımcısı, 2018 yılında Karaman Temsilciliğinde yapılan seçim ile içerisinde yer aldığım listenin kazanması neticesinde 2018-2020 döneminde yönetim kurulunda yer aldım, Pandemi nedeniyle değişikliğe gidilemeyince görev süremiz 2021 yılına kadar devam etti
İYİ PARTİ: 2018 Yılı Aralık ayında İyi Partiye üye olarak Merkez İlçe Yönetim kurulunda yer aldım. Kongre kapsamında İl Yönetim kurulunda yer alarak önce Ekonomi ve Kalkınma Pol.Bşk, daha sonra İl Sekreteri olarak görevlendirildim. Mahalli İdareler seçimlerinde aday adayı olmak üzere görevimden istifa ettim.

Karaman İYİ Parti Nihal Tümene