İYİ Parti İl Başkanı Hatipoğlu: Biz Sahadan Hiç Ayrılmıyoruz. Durum Hiç İç Açıcı Değil

TAKİP ET

İYİ Parti İl Teşkilatı 4 Eylül Cumartesi günü Karaman'a gelecek olan Genel Başkanları Meral Akşener'in programı ve güncel konular hakkında bilgiler vermek üzere basın mensuplarıyla Makro Çay Bahçesinde bir araya geldi.

Toplantıda konuşan İYİ Parti İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, sözlerine Malazgirt Zaferinin 950. Yılını kutlayarak başladı. Hatipoğlu “Anadolu'nun kapılarını Türklere ebediyen açan Malazgirt zaferinin yıldönümü kutlu olsun. Başta büyük Türk sultanı Alparslan olmak üzere yine bugün büyük taarruzu başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Türk'ün yükseldiği her gün aziz milletimizin zaferi olacaktır. İYİ Parti olarak bu inançla sahadayız aziz milletimizin yanındayız” dedi.

SAHA DURUM HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL

Hatipoğlu İYİ Parti olarak hep sahada olduklarını ancak gördükleri ve duydukları karşısında durumun pek de iç açıcı olmadığının farkında olduklarını belirterek, “Sahada neler mi görüyoruz. Genç işsizleri, siftah yapamadan kepenk kapatan esnafları, mahsulü para etmeyen çiftçi kardeşlerimizi, atanamayan öğretmenleri, yoksulluk ve krizlerle boğuşan milletimizi! Ve bütün bu sorunları çözmeyen AKP siyasetini. Aziz milletimizin refahından sorumlu olan iktidar mensupları vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmediği gibi iyice yoksullaştırmıştır. Vatandaşa çözüm önerisi olarak kemerini sık denilmiş ‘’Çift Maaşlı AKP bürokratları’’ bu tedbirden muaf tutulmuştur. Yine afetlerde tam destek olunamadığı gibi vatandaşa IBAN verilmiş, kafasına çay fırlatılmıştır aynı zamanda esnaflarımız görmezden gelinmiştir. Gün geçtikçe artan hayat pahalılığı, covid salgını, orman yangınları, eğitimde fırsat eşitsizliği gibi bir sürü sorunlarla vatandaş kendi kendine mücadele eder hale gelmiştir. Çiftçilerimizin kuraklıkla verdiği mücadeleye karşı; yetililerin kısa vadede çözüm üretememeleri, Yanlış tarım ve su politikası sonucunda: Tarım yurdunda tarımı bitirdiler, çiftçiyi üreticiyi bitirdiler. Kısacası ülkenin her yerinde bir yangın var! Bu böyle bir kış daha gitmez arkadaşlar! Liste çok uzun, aslında liste sizin bizim hepimizin akşam olunca faturalarımızdaki hayat pahalılığını bizzat yaşadığımız bir liste. AKP hükümeti bu listeden bir tek maddeyi bile çözememiş ve sonuç olarak vatandaşın alım gücü tükenmiştir” dedi.

AKŞENER 4 EYLÜLDE KARAMAN’DA

Hatipoğlu Genel Başkanları Meral Akşener’in 4 Eylül Cumartesi günü 2 günlüğüne Karaman’da olacağını belirterek, “Sayın genel başkanımız propaganda yapmaya değil, değerli Karaman esnafının sorunlarını derdini dinlemeye geleceklerdir. Karamanlı esnafımızın taleplerini grup toplantısında dile getirerek hükümet mensuplarına iletmiş olacaklar.  Aynı gün Ermenek ilçemizde düzenlenecek Sıla festivali etkinliklerine katılarak Ermenekli vatandaşlarımız ile buluşacaktır. 5 Eylül Pazar günü ise saat 11:30’da Ermenek’in kalbi olan Zeyve Pazarında olacak ve burada esnafın, köylünün sorunlarını dinleyecek. Aynı gün karayolu ile önce Mut’ta kısa bir mola verecek olan Genel Başkanımız daha sonra Ankara’ya dönecek” dedi.

Hatipoğlu, ülke olarak kara ve acı günler yaşadıklarını ifade ederek, “Ama Türkiye iyi olacak. Umudumuzu birlikte aşacağız. Tuzakları birlikte bozacağız. Bu devran böyle gitmeyecek! ‘’Millet bizi çağırıyor’’ diyerek sözlerini tamamladı.