İYİ Parti İl Başkanı Hatipoğlu; "Adaylarımızı Önümüzdeki Hafta Açıklayacağız"

TAKİP ET

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Teşkilat Başkan Yardımcısı Fatih Oğuz, Genel İdare Kurulu Üyesi Hüseyin Özlük, Teşkilat Koordinatör Yardımcıları Mümin Gürler ve Yücel Keser,  11 Ocak Perşembe günü Karaman Teşkilatını ziyaret etti.  

İl Başkanlığı toplantı salonunda saat 18’deki Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hatipoğlu yaklaşan yerel seçimlere değindi. Hatipoğlu adaylarını 10 gün içerisinde açıklayacaklarını ve bu adayların sonuca yakın adaylar olacağını söyledi. 
Hatipoğlu yaptığı konuşmasında; “Önümüzde bir mahalli seçimler var ve bu seçimlerle ilgili bütün siyasi partilerin çalışmaları var. 
Bizde İYİ Parti Karaman teşkilatları olarak çalışmamızı sona doğru getirdik. İnşallah önümüzdeki hafta merkezle beraber 6 ilçe merkezle beraber 5'de beldemiz olmak üzere adaylarımızı açıklayacağız. Hepsinin de sonuca ne kadar yakın adaylar olduğunu sizlerde şahit olacaksınız. Çünkü ülkemizin ve şehrimizin İYİ Parti ve İYİ Belediyecilik anlayışına ihtiyacı var. 
Ülkemiz iki kutuplu siyasetten kurtulmaya bu mahalli seçimlerden başlayacak. Bunu hep birlikte göreceğiz” diye konuştu. 
İYİ Parti Teşkilat Koordinatör Yardımcısı Mümin Gürler ise “14 Mayıs Genel Seçimlerin akabinde İYİ Parti seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere teşkilat başkanlığımız bünyesinde 81 ili ziyaret etti. Seçim sonuçlarını değerlendirdi. Bu seçim sonuçlarının akabinde de teşkilatlarımızın sesi olan talepler, genel idare kurulumuz ve divanımız tarafından genel merkezde değerlendirildi.
26 Ağustos tarihinde de Genel Başkanımız Afyon Kocatepe de hür ve müstakil olarak yerel seçimlere gideceğinin beyanını yaptı. Akabinde bu süreç sonrasında ciddi anlamda bizim hür ve müstakil olarak kararımız tartışılmaya açıldı. Bazı kesimler hür ve müstakil olarak kararımızı olumlu yönde bulurken, özellikle farklı siyasi partiler kendilerine zarar vereceğini düşünerek bizim hür ve müstakil olarak kararımızın kendileri açısından yanlış olduğunu düşündüler. 
Biz bunu doğru bir şekilde anlatmaya çalıştık. Bugün burada olmamızın temel nedeni ise bu kararın arkasında olduğumuzu teşkilatlarımızın tamamına tabanda da tüm vatandaşlarımıza hür ve müstakil olarak bu süreci yöneteceğimizi anlatmaya geldik. Bunun sebebi de şuydu iki kutup arasına sıkıştırılmış siyasetin önünü açmak. Vatandaşların özgür iradesini sandığa yansıtmak tepede dizayn edilen kurgulanan siyaset anlayışını reddeden bir anlayışla biz ittifakımızı tek başımıza milletimizle yapmaya karar verdik.” dedi.
Konuşmaların ardından toplantı Basına Kapalı olarak devam etti.



Karaman İYİ Parti yerel seçimler