İYİ Parti Belediye Başkan adayı Tümene: "Dünyayı Güzelleştiren Şey Farklılarımızdır"

TAKİP ET

İYİ Parti Karaman Belediye Başkan adayı Nihal Tümene, Dünya Down Sendromu Farkındalık günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tümene, “Down sendromu sanılanın aksine bir hastalık değildir. +1 farkla, içlerinde hiçbir kötülük barındırmayan dostlarımız için özel olan bu günde “dünyayı güzelleştiren şey farklılarımızdır” diyor, bu farkındalığa dikkat çekmek istiyoruz.

Down sendromlu bireylerimizin toplum hayatına katılımını desteklemeyi, kişisel ve eğitsel gelişimlerine hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Her bireyimizin toplumda yer edinmesini sağlamayı kendimize vazife edinmiş bulunmaktayız.

Bu vazifemizin gereği olarak Down sendromlu bireylerimizin hem sosyal, eğitsel ve kişisel becerilerini destekleyebilecek hem de diğer akranlarıyla bir arada zaman geçirmelerini sağlayacak Etüt ve Gençlik Merkezlerimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu merkezlerimizin Down sendromlu bireylerimizin de hayata aktif katılımını destekleyeceği yerler olacağı kanaatindeyiz.

Diğer bir projemiz olan Aile Danışma Merkezlerimiz ile Down sendromlu bireylerimizin ailesine veya çevresine yönelik profesyonel bir destek sunmayı amaçlıyoruz. Alanında uzman psikolojik danışmanlarımız ile yürüteceğimiz bu projede, sosyal projelerimizin çıkış kaynağı olarak benimsediğimiz “mutlu birey, mutlu aileler ve mutlu toplum” parolasının sağlıklı bir şekilde yürümesini amaçlıyoruz. 

Bu özel gün vesilesiyle her insanın eşsiz olduğu gibi Down sendromlu bireylerimizin de hayatlarının eşsiz olduğunu vurguluyor, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutluyorum” dedi.