İyi Dersler Şoför Amca Projesi İle Karaman'a Birincilik Getirdi

TAKİP ET

İyi Dersler Şoför Amca Projesi kapsamında gerçekleştirilen afiş ve fotoğraf yarışmaları sonuçlandı.

Gerçekleştirilen yarışmalarda Karaman afiş yarışmasında birincilik ve fotoğraf yarışmasında üçüncülük elde ederek, iki ödül birden kazandı. Afiş yarışmasının birincisi 9 yaşındaki Hayriye Sude Akyol, “Bu yarışma ile hem okuluma hem de Karaman’a birincilik kazandırdığım için çok mutluyum’’ dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin işbirliğiyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında hayata geçirilen, İyi Dersler Şoför Amca projesinin 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı uygulamaları, proje kapsamında düzenlenen afiş ve fotoğraf yarışması ile tamamlandı. Karaman, afiş yarışması ile birincilik, fotoğraf yarışmasında ise üçüncülük elde etti. 

Afyonkarahisar, Artvin, Bolu, Burdur, Elazığ, Eskişehir, Karaman, Kırklareli, Mardin ve Sinop illerinde uygulanan proje kapsamında, toplam 100 okulda eğitimlere katılan 4.sınıf öğrencilerinden, afiş yarışmasına 704 başvuru gerçekleşti. Uzman jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan Hayriye Sude Akyol birinci oldu. 

“Farklı fikirleri bir araya getirerek, afişi hazırladım’’

En sevdiği dersin Matematik olduğunu ve büyüyünce doktor olmak istediğini söyleyen Hayriye Sude Akyol, afiş yarışmasını İyi Dersler Şoför Amca projesi kapsamında okullarına eğitim vermek amacıyla gelen ilçe jandarma trafik ekipleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden öğrendiğini söyledi. Hayriye Sude Akyol, şöyle devam etti: “Eğitim sonrasında öğretmenimiz sınıfta yarışmanın tarihini ve konusunu söyledi. Biz de arkadaşlarımla katılmak istediğimizi söyledik. Ardından arkadaşlarımızla nasıl bir çalışma yapacağımızı tartıştık. Sınıfımızda farklı fikirler vardı, ben de bu fikirleri bir araya getirerek afişi hazırladım. Yarışmada derece yapabileceğimizi düşündüm.’’

“Yarışmayı bizim kazandığımıza inanamadım’’

Yarışmayı kazandığını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu ifade eden Hayriye Sude Akyol, “Afiş yarışmasının birincisi olduğumu öğrendiğimde çok sevindim, hatta bizim kazandığımıza inanamadım, öğretmenimiz şaka yapıyor zannettim. Çok güzel bir duyguydu. Öğretmenlerimizin hepsi tek tek tebrik etti, onlar da çok sevindi. Yarışmada birinci olarak Karaman’ın adını duyurmamız, çevre okulların da ilgisini çekti. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, okul müdürümüz ve sınıf öğretmenimizin yanı sıra çevre okullardan da farklı hediyeler aldım. Benim aldığım hediyelerin yanı sıra öğretmenime ve okuluma da hediye kazandırmış olmak beni çok mutlu etti’’ dedi. 

“Şoför amcamızı çok seviyoruz’’

Taşımalı eğitimden faydalanan Hayriye Sude Akyol, okula her gün servisle gidip gelmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, “Şoför amca ile aramız çok iyi, onu çok seviyoruz. Bize çok iyi davranıyor; emniyet kemerini takmayı unutan arkadaşlarımız olursa can güvenliğimiz için bizleri uyarıyor. Biz de yolculuk esnasında şoför amcanın dikkatini dağıtmamak için onunla konuşmuyoruz. Arkadaşlarımızla o gün işlediğimiz dersler hakkında konuşuyor; kitap okuyor, müzik dinliyoruz’’ diye konuştu.