İstihdam teşvikleri iş dünyasına anlatılıyor

TAKİP ET

*İstihdam seferberliği kapsamında, istihdam maliyetlerinin azaltılması ve rekabet gücünün artırılması noktasında sağlanan destek ve teşvikler Karaman'daki iş dünyasına anlatılıyor

Karaman Valisi Fahri Meral, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Serdar Fındık, İş Kurumu İl Müdürü Kenan Ateş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Servet Türegün, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş'dan oluşan heyet Bifa Bisküvi ve Gıda San. A.Ş, Biskot Bisküvi ve Gıda San. A.Ş, Şimşek Bisküvi ve Gıda San. A.Ş, Anı Bisküvi ve Gıda San. A.Ş, Modern Çikolata, Gıda San. A.Ş ve Duru Bulgur A.Ş'yi ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde, ekonomide, ticarette, üretim ve işsizlikle mücadelede yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla yeniden başlatılan istihdam seferberliğinin getirdiği destek ve teşvikler konusunda bilgiler verilirken işletme sahiplerinden sektörleri ile ilgili yapmış oldukları sıkıntıları dinlenerek önerileri de alındı.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Gökhan Alkan; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve TOBB olarak sahip çıktığımız istihdam seferberliği programı ile Türkiye genelinde 2,5 milyon kişiye istihdam olanağı sağlanması düşünülen yeni program kapsamında Sayın Valimiz Fahri Meral Başkanlığında, bir araya gelerek Odalar, Borsalar, Özel Sektör ile Kamu Kurum ve Kuruluşların üzerine düşen görevler, Karaman'da yapılacak olan çalışmalar ve izlenecek yol haritası üzerinde görüştük.

Bu kapsamda Odalarımıza, Borsalarımza kayıtlı üyelerimizi İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda üye ziyaretlerimize başladık. Devletimizin istihdam adına sağladığı bir dizi teşvikler var. Bunların her biri büyük fırsat. Karaman iş dünyasının, üyelerimizin ve camiamızın bu fırsatlardan yararlanmasını öneriyoruz.” diye konuştu