İşte Karaman'ın eğitimdeki acı tablosu

TAKİP ET

Karaman Eğitimde her geçen yıl başarı sıralamasında hızla aşağı düşüyor

15-20 Yıl öncesinde Karaman LGS’lerde 1., 2., 3., 4. Ve uzun süre de 10’lu sıralarda yer alırken, son yıllarda bu başarı oranı hızla aşağı düşmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı her ne kadar İllerin başarı listelerini birkaç yıldır yayınlamasa da, bazı haber kaynaklarının elde ettiği bu listelerde Karaman’ın Eğitimdeki acı gerçeğini gözler önüne seriyor.

En son yayımlanan ve kamubiz.com, kamuhaber.net ve mektepligazete.com gibi İnternet Sitelerinin yayınladığı 2019 LGS İl’ler başarı sıralamasında Karaman Genel Sıralamada 52. Sırada yer alırken, Yabancı Dilde 60. Sırada yer aldığı dikkat çekti.

Konu ile görüştüğümüz eski Eğitim Camiasından bazı isimler, tablonun çok üzücü bir durum olduğunu belirterek; “Maalesef çok üzücü bir durum. Karaman’da Eğitim kalitesi her geçen gün düşüyor. Bunun en önemli sebebi de yapılan yanlış öğretmen ve İdareci atamalarından kaynaklandığının altını çizmemiz lazım.

Maalesef kaliteli öğretmenler Karaman’da durmuyor ve tayin isteyip başka İllere gidiyorlar, zira bu öğretmenlere değer verilmiyor.

Bu güdüşle Karaman önümüzdeki yıllarda daha da kötü durumlara düşecektir ve sıralamada da daha alt sıralarda yer alacaktır.

Ne yapılabilir derseniz de; Karaman’ın idarecileri oturup bu atamalardaki adaletsizliği ortadan kaldırıp liyakatli kişileri göreve getirmeliler.

Bakın size acı bir gerçek söyleyeyim. Karaman Fen Lisesi (Şu anki ismi TOBB Fen Lisesi)’nde özellikle 3. ve son sınıfa gelen öğrencilerin birçoğu özel okullara geçiyor. Bunu yetkililerimiz bir araştırsınlar ve bu durumun sebebini ve çarelerini de bulsunlar lütfen.” dediler.