İstanbul Karamanlılar Derneği..

TAKİP ET

İstanbul Karamanlılar Derneği'nden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle; 'Dernek Başkan'ımız Rafet Akdaş

Evladı Fatiha'n Hemşehrilerimizi Balkanlarda Bulgaristan eski Cumada Silistre Ferhatlar köyü ile beraber 25 Belde Köy ziyaret edildi. 

Karamandan göç eden değerli Hemşehrilerimizi  ziyaret etmenin onuru ve gururunu yaşadık, bizler akrabayız diye sarılıp gözleri doldu o gözleri görmek lazımdı. Yıllarca zulüm altında kalan, bizlerden yıllarca  geriden gelen  yine oralarda çiftçilikle uğraşan, koyun, kuzu, inek, ve tarımla tahılla uğraşan kosa ile ekin derip patos çeken, eli öpülesi analarımız amcalarımızla hasbihal ettik.  Kardeş derneğimiz Güneşli Balkan Türkleri Dernek Başkanı Özcan Sırmalı ve yönetim kuruluna Dernek Başkanımız Rafet Akdaş, Başkan yadımcımız Mustafa Özkurt ile Köy köy dolaşıp erzak dağıtımına Refakat ettik. Belediye Başkanları, Müftü  ile Beraber köy muhtarları ve Karaman’dan Bu topraklara göç eden Analarımız, Amcalarımız Bacılarımız ile bir arada olmanın Onur'unu yaşadık. 
Sanki kendimizi Memleketimizdeki gibi hissedip gezdiğimiz yerlerde Amcalarımız ve Teyzelerimiz kullandıkları malzemelerin ve konuşmalarının hiç farklılık olmadığını görüp memnun olup duygusal anlar yaşadık.  
Karaman’dan görev verilip geldikleri Bulgaristan’da oralarda Ecdat yurtları burunlarında tüten, Türkiye, Karaman ve Konya ziyaretleri için Başkanlarımız onları balkanlardan alıp ziyaret yapmaları için söz verdiler.  Bizler de misafirperverliği, ilgi ve alakaları için değerli dostlarımıza iki bölgede İftar ve 25 Köy erzak Dağıtımında emeği geçenlere Teşekkür ederiz.”